ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Κυρώσεις της FINA σε Ρωσία και Λευκορωσία

  01.03.2022 12:07       767

Με τη ρωσική επιθετικότητα εναντίον της Ουκρανίας να βρίσκεται σε εξέλιξη, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Υγρού Στίβου (FINA) αποφάσισε ότι, κανένας αθλητής ή αξιωματούχος των αθλημάτων του υγρού στίβου από τη Ρωσία ή τη Λευκορωσία δεν επιτρέπεται να λάβει μέρος στις διοργανώσεις με το όνομα Ρωσία ή Λευκορωσία.

Ρώσοι ή Λευκορώσοι (είτε ως άτομα είτε ως ομάδες),  θα πρέπει να γίνονται δεκτοί μόνο ως ουδέτεροι αθλητές ή ως ουδέτερες ομάδες. Δεν πρέπει να επιδεικνύονται εθνικά σύμβολα, χρώματα, σημαίες ή να παίζονται ύμνοι σε διεθνείς διοργανώσεις υγρού στίβου.

Επίσης, η FINA απέσυρε το παράσημο που είχε απονείμει στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν το 2014.

Όπως σημειώνει «Η FINA εξακολουθεί να ανησυχεί βαθιά για τον αντίκτυπο του πολέμου στην κοινότητα του υγρού στίβου και στον ευρύτερο πληθυσμό της Ουκρανίας. Η FINA θα συνεχίσει να παρακολουθεί προσεκτικά τη σοβαρή κατάσταση και να λαμβάνει περαιτέρω αποφάσεις ανάλογα με την περίπτωση».

Είχε προηγηθεί η ακύρωση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος κολύμβησης Εφήβων- Νεανίδων που ήταν προγραμματισμένο για τον Αύγουστο, στο Καζάν, καθώς και των FINA Artistic Swimming World Series της Καλλιτεχνικής Κολύμβησης και Diving World Series των Καταδύσεων που ήταν προγραμματισμένα να γίνουν μαζί στις 8-10 Απριλίου επίσης στο Καζάν.

Επίσης το αμέσως προσεχές διάστημα, θα ανακοινωθεί ο νέος τόπος και χρόνος διεξαγωγής του αγώνα Ρωσία- Ελλάδα για το World League Ανδρών υδατοσφαίρισης που ήταν αρχικά  προγραμματισμένος να γίνει στις 8 Μαρτίου στην Αγία Πετρούπολη.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ