ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ / ΑΠΟΝΟΜΗ EΠΑΘΛΟΥ NOVASPORTS

Λαμπρή εκδήλωση βράβευσης των καλύτερων

  03.12.2014 17:19       1405

Σε μία ξεχωριστή βραδιά για το άθλημα της υδατοσφαίρισης, πραγματοποιήθηκε η 12η απονομή του Επάθλου Novasports, τη Δευτέρα το βράδυ σ' έναν όμορφο και ζεστό χώρο στο Βοτανικό. Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» σημαντικά ονόματα του χώρου. Στο πλαίσιο της τελετής απονομής που παρουσίασαν οι Παντελής Λώλης και Χριστίνα Κομίνη, βραβεύτηκαν οι καλύτεροι αθλητές και αθλήτριες στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας Ανδρών και Γυναικών στο άθλημα για τη σεζόν 2013-2014. Μία πρωτοβουλία που 12 χρόνια τώρα τυγχάνει ευρείας αποδοχής, και αποτελεί πλέον έναν από τους πιο σημαντικούς θεσμούς στο χώρο του ελληνικού αθλητισμού.

 Το «Έπαθλο Novasports» κατέκτησε ο Αλέξανδρος Γούνας του Ολυμπιακού που ψηφίστηκε ως ο πολυτιμότερος παίκτης, ενώ για τη διάκριση «Novasports Rookie of the year» ισοβάθμησαν οι Παντελής Καλογεράκος (πέρσι στη Γλυφάδα και από φέτος στον Παναθηναϊκό) και Ιορδάνης Οδυσσέας Μασμανίδης του ΝΟ Βουλιαγμένης. Στις γυναίκες, πολυτιμότερη παίκτρια και νικήτρια για το «Έπαθλο Novasports» αναδείχθηκε η Μπάρμπαρα Μπούικα (μέχρι πέρσι στον Ολυμπιακό και από φέτος στην ουγγρική Ζέντες). Τέλος, «Novasports Rookie of the year»  αναδείχτηκε η Νικολέτα Ελευθεριάδου του ΑΝΟ Γλυφάδας.

Από το βήμα της εκδήλωσης, η Ανώτερη Διευθύντρια Περιεχομένου και Πλατφόρμας της Forthnet, κα Κατερίνα Κασκανιώτη αναφερόμενη στο θεσμό σχολίασε: «Η σημερινή βραδιά αποτελεί την έμπρακτη στήριξη της Forthnet και των καναλιών Novasports στα δύο αυτά αθλήματα, που παρά τις δυσκολίες των καιρών εξακολουθούν να μας  κάνουν  ιδιαίτερα περήφανους με διεθνείς επιτυχίες, τόσο  σε επίπεδο συλλόγων όσο και σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Στηρίζουμε με συνέπεια αυτό το θεσμό διότι η προβολή, η αναγνώριση και η βράβευση των αθλητών είναι ο δικός μας τρόπος συμβολής στην ανάπτυξη των  δύο ελληνικών αθλημάτων».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην έναρξη της συνεργασίας των αθλητικών καναλιών της Nova με την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας. «Προχωρήσαμε σε συμφωνία για την αποκλειστική τηλεοπτική μετάδοση από τα κανάλια Novasports και του πρωταθλήματος της Α1 Πόλο. Είμαι σίγουρη, ότι και με την ΚΟΕ θα έχουμε μία αγαστή συνεργασία για να προβάλλουμε με τον καλύτερο τρόπο και το άθλημα του Πόλο. Πλέον μέσα από τα αθλητικά κανάλια της Nova, μεταδίδονται τα εθνικά πρωταθλήματα του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ, του βόλεϊ και του πόλο».

Τέλος, η  κα. Κασκανιώτη, υποσχέθηκε τη συνέχιση της στήριξης λέγοντας: «Με μεγάλη χαρά, βλέπουμε όλο και περισσότερους αθλητές και αθλήτριες να αποκαλούν και να θεωρούν το Έπαθλο Novasports ως «κίνητρο». Θα ήθελα να τους διαβεβαιώσω, ότι οι προσπάθειές τους και οι διακρίσεις τους, αποτελούν το δικό μας κίνητρο για να συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα τους με κάθε τρόπο και να τους στηρίζουμε. Πιστεύουμε στον ελληνικό αθλητισμό και επενδύουμε σε αυτόν».

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός, τονίζοντας«Θέλω με τη σειρά μου να συγχαρώ τους διοργανωτές της εκδήλωσης. Και πάνω απ' όλα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους αθλητές που βραβεύουμε και τιμούμε σήμερα. Ο ελληνικός αθλητισμός παρά τις δύσκολες περιόδους που διανύουμε λόγω οικονομικής κρίσης φέρνει διακρίσεις και η προσπάθεια τους μας κάνει πολλές φορές υπερήφανους. Το βόλει και το πόλο συνεχίζουν να προσφέρουν διακρίσεις συγκινήσεις και χαρές και γ αυτό το λόγο σας ευχαριστούμε πολύ. Η πολιτεία στηρίζει τον ελληνικό αθλητισμό με τα λίγα οικονομικά που διαθέτει σε αυτή την κρίση, αλλά και με τις θεσμικές αλλαγές, όπως ο νέος αθλητικός νόμος που δημοσιοποιήθηκε πριν λίγες μέρες. Θέλουμε να συμβάλλετε σε αυτή τη διαδικασία με ιδέες και προτάσεις για να τον βελτιώσουμε όπου μπορούμε γιατί αυτό που μας ενώνει είναι ο ελληνικός αθλητισμός και η ανάπτυξη του και οι υγιείς βάσεις. Είμαι αισιόδοξος για τον ελληνικό αθλητισμό γιατί έχουμε σπουδαίους αθλητές και αθλήτριες και πάνω από όλα ανθρώπους που αγαπάνε αυτό που κάνουν και το βάζουν πάνω από όλα».

Ο «Ειδικός Συνεργάτης Novasports Events», κ. Μιχάλης Τριανταφυλλίδης από την πλευρά του σημείωσε: «Είναι ένα θεσμός 13 χρόνων. Δε νομίζω να υπάρχει άλλος αντίστοιχος στην Ελλάδα. Η συνέπεια σημαίνει τα πάντα, είναι πολύ σημαντικό. Όπως κάθε χρόνο θέλω να ευχαριστήσω τους αθλητικογράφους συνεργάτες, είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία  και προσπαθούμε να κάνουμε το θεσμό όσο το δυνατόν καλύτερο. Η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από τη ΝOVA είναι κεφαλαιώδης. Θέλουμε να αναδείξουμε τους πρωταγωνιστές, εκείνους τους αθλητές που σε βόλεϊ και πόλο έχουν ξοδέψει ώρες αθόρυβης δουλειάς για να ξεχωρίσουν και να έχουν τις εντυπωσιακές επιδόσεις που επιβραβεύουμε. Θέλουμε να έρθουν νέα παιδιά στους αθλητικούς χώρους, να προβάλλουμε το μήνυμα της ελπίδας μέσα στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε. Είναι σημαντικό για εμάς να δοθούν πρωτοβουλίες και κίνητρα και στους ιδιωτικούς φορείς ώστε να δημιουργηθούν νέοι αθλητικοί χώροι, άρτια εξοπλισμένοι που θα στεγάσουν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες αυτών των παιδιών».

 Από πλευράς ΚΟΕ, το παρόν ο αντιπρόεδρος της  Γιώργος Κατσαρός, ο οποίος στην τοποθέτηση του ανέφερε: «Βρίσκομαι εδώ λόγω την αννειλημένων υποχρεώσεων του προέδρου της ΚΟΕ Δημήτρη Διαθεσόπουλου, σε μια εκδήλωση που έχει γίνει θεσμός. Το σημαντικό για εμάς είναι ότι τα κανάλια ΝΟVA προβάλλουν το άθλημα της υδατοσφαίρισης, το οποίο έχει χαρίσει πολλές επιτυχίες στον ελληνικό αθλητισμό. Συνεχώς έχουμε νέα ταλέντα να ξεπηδούν από το χώρο μας, παιδιά με θέληση και όρεξη για δουλειά και η επιβράβευση τους μέσα από το «Έπαθλο Νοvasports» τους δίνει νέα κίνητρα για να προσπαθούν ακόμα περισσότερο. Η πολύχρονη συνεργασία μας με το θεσμό θα συνεχιστεί στην κατεύθυνση της ανάπτυξης και προβολής των αθλημάτων μας. Κάναμε ήδη μια πρόταση για μετάδοση και του πανελληνίου πρωταθλήματος από τα κανάλια της ΝOVA κάτι που η κ. Κασκανιώτη βρήκε πολύ σοβαρό. Είναι μια μεγάλη επιτυχία της ΚΟΕ και ευελπιστούμε θα αποδειχτεί και προσοδοφόρο, με τα χρήματα τα οποία θα εξασφαλιστούν να μοιράζονται στα σωματεία».

Ένα συγκινητικό και ταυτόχρονα ιδιαίτερα τιμητικό αφιέρωμα στην πολύχρονη προσφορά του ΝΟ Χίου στο άθλημα της υδατοσφαίρισης προβλήθηκε στην εκδήλωση. Δύο από τα μεγάλα αστέρια του αθλήματος, ο νικητής του φετινού Επάθλου Νόβασπορτς Αλέξανδρος Γούνας, αλλά και ο Χιώτης Γιάννης Φουντούλης ταξίδεψαν στη Χίο, βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του Ομίλου και έπαιξαν πόλο με τα  παιδιά της ακαδημίας που αποτελούν τη νέα γενιά που έρχεται να στελεχώσει τόσο τους συλλόγους όσο και τις Εθνικές ομάδες. Το αφιέρωμα ολοκληρώθηκε με ανθρώπους, οι οποίοι αποτελούν τη ζωντανή ιστορία που έχει το νησί  στο άθλημα να μιλούν το ΝΟ Χίου, όντας περήφανοι και σίγουροι ότι ο Όμιλος θα συνεχίσει να προσφέρει στο νησί τις μεγάλες επιτυχίες του παρελθόντος, όταν το 1997 ο Ντιμίτρι Απανασένκο γέμιζε με 124 γκολ τα αντίπαλα δίχτυα και η Χίος έφτανε μία ανάσα από τον τίτλο του πρωταθλητή, τον οποίο και έχασε από το ΝΟ Βουλιαγμένης.

 Ο Αλέξανδρος Γούνας, κατά την παραλαβή του Επάθλου Νόβασπορτς ως ο καλύτερος παίκτης της αγωνιστικής περιόδου 2013-2014 τόνισε: « Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμένα να παραλαμβάνω το βραβείο αυτό. Το άθλημα σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες υποχρεώσεις θέλει ιδιαίτερη συγκέντρωση και προσπάθεια. Από την πλευρά μου, θέλω να βοηθήσω όσο μπορώ την ομάδα μου να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει από την αρχή της σεζόν. Πιστεύω ότι αυτό το βραβείο προήλθε από την ομαδική δουλειά, με τους συμπαίκτες, τους προπονητές και την ομάδα μου και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω. Η βράβευση μου, μου δίνει επιπλέον κίνητρο να δουλέψω ακόμα  περισσότερο».

Στη θέση της Μπάρμπαρα Μπούικα που κατέκτησε το «Έπαθλο Νόβασπορτς» ως η καλύτερη παίκτρια για τη σεζόν 2013-2014, ήταν η πρώην συμπαίκτρια της στον Ολυμπιακό Άλκηστη Αβραμίδου, η οποία και παρέλαβε το βραβείο. Η ίδια τόνισε όσον αφορά τη μεγάλη Ουγγαρέζα φουνταριστό, η οποία και πέρασε με μεγάλη επιτυχία από την Ελλάδα: «Είναι τιμητικό για εμένα να παραλαμβάνω αυτό το βραβείο για τη Μπάρμπαρα. Αγωνιστήκαμε ως συμπαίκτριες και από την πλευρά της έδωσε μεγάλη ώθηση στην ομάδα, ώστε ο Ολυμπιακός να φτάσει στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ευρώπης και του πρωταθλήματος. Η Μπάρμπαρα είναι μια σπουδαία αθλήτρια και η παρουσία της ήταν πολύ σημαντική για την ομάδα».

Ο Παντελής Καλογεράκος, ο οποίος πέρυσι αγωνίστηκε στον ΑΝΟ Γλυφάδας κατέκτησε το βραβείο του «Rookie of  the year», καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου αθλητή από κοινού με τον Οδυσσέα- Ιορδανη Μασμανίδη του ΝΟ Βουλιαγμένης, με τους δύο αθλητές να ισοβαθμούν στην πρώτη θέση της ειδικής βαθμολογίας. Ο νυν παίκτης του Παναθηναϊκού αφιέρωσε το βραβείο στους πρώην συμπαίκτες του στον ΑΝΟΓ και στον προπονητή του Δημήτρη Σελετόπουλο: «Θέλω να αφιερώσω αυτό το βραβείο στην πρώην ομάδα μου τον ΑΝΟ Γλυφάδας και στον προπονητή μου. Χωρίς αυτούς πιθανότατα να μην ήμουν σε αυτή τη θέση. Αυτό το βραβείο είναι μια ανταμοιβή για εμένα, επιβραβεύεται η δουλειά πολλών χρόνων και αγώνων τους οποίους έχω δώσει μαζί με τους συμπαίκτες μου για να φτάσουμε σε τέτοιο επίπεδο, σε σωματειακό αλλά και σε επίπεδο Εθνικών ομάδων. Είναι ένα κίνητρο για τη συνέχεια, για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες».

Ο Οδυσσέας Ιορδάνης Μασμανίδης, από την πλευρά του σημείωσε: «Ο ΝΟ Βουλιαγμένης είναι το σπίτι μου, από 7 χρονών αγωνίζομαι σε αυτή την ομάδα κάθε μέρα, πρωί βράδυ. Όι άνθρωποι του ΝΟΒ με έχουν βοηθήσει πολύ, ένα ευχαριστώ είναι λίγο. Χαίρομαι που είμαι καλύτερος παίκτης ως μέλος αυτής της ομάδας. Αφιερώνω λοιπόν αυτό το βραβείο σε όλους εκείνους τους ανθρώπους που με έχουν στηρίξει πολύ, στους συμπαίκτες και στον προπονητή μου. Σαφώς το βραβείο αυτό  το αφιερώνω και στην οικογένεια μου γιατί είναι οι άνθρωποι που μου έχουν δώσει ώθηση ώστε να συνεχίζω να δουλεύω και μου δίνουν κίνητρο για ακόμα μεγαλύτερα πράγματα».

Η Νικολέτα Ελευθεριάδου του ΑΝΟ Γλυφάδας κατέκτησε το βραβείο της «Rookie of the Year», καλύτερης πρωτοεμφανιζόμενης αθλήτριας. Μιλώντας για τη σημαντική αυτή διάκριση σχολίασε: « Η προσπάθεια μέχρι αυτή τη διάκριση γινόταν καθημερινά μαζί με τις συναθλήτριες μου, οπότε το βραβείο αυτό είναι ατομικό, αλλά προέρχεται από συλλογικό αποτέλεσμα. Θέλω να αφιερώσω στον ΑΝΟ Γλυφάδας, την προπονήτρια μου, τους φίλους και τους συναθλητές αλλά και στην οικογένεια μου αυτό το βραβείο. Ήταν μια δύσκολη χρονιά, καθώς σχολείο και πόλο ήταν τομείς με πολλές απαιτήσεις, παρόλα αυτά είμαι ευχαριστημένη από την προσπάθεια μου, η οποία απέφερε και αυτό το σημαντικό βραβείο».
Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ