ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / Γιώργος Δαμασιώτης

«Λαμπρό παρόν και μέλλον»

  30.06.2014 15:10       1250

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Μεσογειακό Κύπελλο στο Ισραήλ στο οποίο μετείχαν 15 αθλητές που απάρτιζαν την ελληνική αποστολή. Τα παιδιά τα πήγαν εξαιρετικά φέρνοντας πίσω στην Ελλάδα πολλές διακρίσεις και πέντε συνολικά μετάλλια. Ο Γιώργος Δαμασιώτης ήταν ένας εκ των συνοδών της αποστολής και μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, τόνισε πως αν οι αθλητές λάβουν τη κατάλληλη υποστήριξη τότε υπάρχει λαμπρό μέλλον για την ελληνική κολύμβηση.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τις επιδόσεις των παιδιών, ήταν το πιο δύσκολο Μεσογειακό Κύπελλο από κάθε άλλη φορά και τα παιδιά κατάφεραν να ανταπεξέλθουν αλλά και να διακριθούν. Υπήρχε πληθώρα αθλητών από 18 χώρες και το επίπεδο ήταν ιδιαίτερα υψηλό. Ωστόσο όλοι οι αθλητές της ελληνικής αποστολής ανεξαιρέτως έδειξαν τον καλύτερο εαυτό τους, με μεγαλύτερη διάκριση εκείνη του Δημήτρη Νέγρη, που ανακηρύχθηκε καλύτερος αθλητής της διοργάνωσης».

Η ελληνική ομάδα πραγματοποίησε εξαιρετικές κούρσες σε όλα τα αθλήματα και κατέλαβε μία αξιοσημείωτη θέση στη γενική κατάταξη, τη τέταρτη, η οποία γεμίζει όνειρα και ελπίδες για τη συνέχεια. Ο Δημήτρης Νέγρης πρώτευσε στα 1500 μέτρα ελεύθερο με χρόνο 15:37:21 ενώ ο Νίκος Σοφιανίδης έδειξε ακόμη μία φορά το πλούσιο ταλέντο του καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στα 100 και 200 μέτρα ύπτιο με χρόνο 56:59 και 2:3:50 αντίστοιχα και σπάζοντας παράλληλα δύο πανελλήνια και δύο Μεσογειακά ρεκόρ. Τέλος, μεγάλη παράσταση έδωσε η 13χρονη Νικολέτα Παυλοπούλου, που πραγματοποίησε τέσσερα πανελλήνια ρεκόρ, στα 100 μέτρα πρόσθιο με 1:12:41, στα 200 μέτρα πρόσθιο με χρόνο 2:35:01, στα 400 μέτρα μικτή με 5:03:16 και στα 200 μέτρα μικτή με χρόνο 2:20:27. Η ελληνική ομάδα επέστρεψε με πολλές διακρίσεις στις αποσκευές και συγκεκριμένα δύο μεσογειακά ρεκόρ, 7 πανελλήνια ρεκόρ και πέντε μετάλλια τα τρία εξ'αυτών χρυσά.

Ο τεχνικός Γιώργος Δαμασιώτης ευχαρίστησε πολύ την ομοσπονδία, η οποία παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάνει πάντα το καλύτερο δυνατό για την κολύμβηση και τους αθλητές. «Η τέταρτη θέση είναι θαυμάσιο επίτευγμα όταν το επίπεδο είναι τόσο υψηλό. Είναι αξιοσημείωτο πως όλα τα παιδιά έσπασαν ατομικά ρεκόρ και βελτίωσαν τις επιδόσεις τους. Είναι ξεκάθαρο πως υπάρχει και παρόν και μέλλον δίοτι τα παιδιά αν και ταλαιπωρήθηκαν πολύ από την ελλειπή διοργάνωση, έδειξαν χαρακτήρα και κράτησαν τη σημαία της Ελλάδας ψηλά. Ευχαριστώ θερμά την ΚΟΕ, η οποία κατέλαβε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να μας στείλει στο Ισραήλ αλλά πιστεύω πως οι αθλητές απέδειξαν περίτρανα πως το άξιζαν».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Νίκος Χαραλαμπόπουλος