ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / ΑΝΝΑ ΤΑΡΕΣ

«Λαμπρό το μέλλον αυτής της ομάδας»

  29.01.2021 10:28       1681

Η Άννα Τάρες έχει γράψει ιστορία με την παρουσία της τα τελευταία χρόνια στην καλλιτεχνική κολύμβηση. Η Ισπανίδα προπονήτρια θεωρείται από τις καλύτερες στο άθλημα και η συνεργασία της με την ΚΟΕ για την προετοιμασία της Εθνικής ομάδας που θα διεκδικήσει τον Μάρτιο του 2021 στο προολυμπιακό τουρνουά του Τόκιο την πρόκριση για την Ολυμπιάδα, αποτελεί ένα σπουδαίο γεγονός.

Η Άννα εκφράζεται σήμερα για την τύχη της Εθνικής και υποστηρίζει ότι η νέα σε ηλικία αλλά πολύ ταλαντούχα ομάδα μπορεί να πετύχει στον στόχο της και να εκπροσωπήσει για πρώτη φορά την χώρα στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη.

«Πλησιάζουμε προς το μεγάλο αυτό πρότζεκτ, το προολυμπιακό τουρνουά του Τόκιο, στο οποίο η Ελλάδα θα διεκδικήσει για πρώτη φορά την συμμετοχή της, με το ομαδικό, στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη. Είμαστε έτοιμοι. Είναι η πιο δύσκολη αποστολή αυτής της ομάδας στην ιστορία της. Σύμφωνα με την κατάταξη του παγκοσμίου πρωταθλήματος που έγινε στην Κορέα το 2019 είμαστε φαβορί για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά πίσω μας βρίσκονται μερικές σπουδαίες ομάδες που θα προσπαθήσουν να μας περάσουν. Ομάδες σαν την Γαλλία, το Μεξικό και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Τα κορίτσια βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση και το κίνητρο τους είναι μεγάλο. Πλεονέκτημα για μας είναι η νέα χορογραφία η οποία βασίζεται στην ιστορία του Ίκαρου από την ελληνική μυθολογία. Μια χορογραφία που πήραμε με κοινή απόφαση με την Μαρία Θηβαίου και την Ναταλία Τσερνέσκα. Μια χορογραφία που θα αναδείξει το ταλέντο και την ποιότητα των Ελληνίδων αθλητριών. Αποτελεί μεγάλη ικανοποίηση για μένα να συνεργάζομαι με τόσο ταλαντούχα και νέα παιδιά. Η Ελλάδα είναι μία πολύ νέα ομάδα σε ηλικία. Το μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό και είμαι βέβαιη ότι οι Έλληνες θα χειροκροτούν αυτήν την ομάδα για πολλά χρόνια ακόμη».

Την πρόκριση για το Τόκιο θα διεκδικήσουν τρεις ομάδες. Μέχρι τώρα έχουν προκριθεί η Ρωσία, η Ιαπωνία, η Αίγυπτος, ο Καναδάς, η Κίνα, η Αυστραλία και η Ουκρανία. Η Ελλάδα είναι το φαβορί για την πρόκριση μαζί με την Ιταλία και την Ισπανία.

Η Ισπανίδα κάνει ιδιαίτερη μνεία στους συνεργάτες της και τονίζει:

«Θέλω να αναφερθώ στην ιδανική συνεργασία μου με τους δημιουργούς αυτής της ομάδας. Υπέροχα άτομα με πολλές δυνατότητες, όπως είναι η Μαρία Θηβαίου, η Ναταλία Τσερνέσκα, η Ελένη Κούγια και φυσικά ο Πέτρος Φυρίγος. Άξιοι συνεργάτες και πολύ ικανοί. Έχουν κάνει μία τεράστια προσπάθεια για να δώσουν στα κορίτσια όλες εκείνες τις δυνατότητες της εξέλιξης και της καταξίωσης στο χώρο».

Τα κορίτσια της Εθνικής ομάδας καλλιτεχνικής κολύμβησης συνεχίζουν στο ΟΑΚΑ την προπαρασκευή τους για την συμμετοχή στο προολυμπιακό τουρνουα. Πρόκειται για 14 κορίτσια 10 εκ των οποίων θα κάνουν το όνειρο πραγματικότητα και θα κάνουν το ταξίδι στο Τόκιο. Πρόκειται για την Ευαγγελία Πλατανιώτη, την Εβελίνα Παπάζογλου, την Μαρία Αλζιγκούζη - Κομηνέα, την Δανάη Καριώρη, την Ανδριάνα Μισίκεβιτς, την Γεωργία Βασιλόπουλου, την Βιολέτα Ζουζούνη, την Κρυσταλένια Γιαλαμά, την Έλενα Φραγκάκη, την Έλενα Δεληγιάννη, την Πηνελόπη Καραμέσιου, την Ιφιγένεια Κρομμυδάκη, την Ζωή Καράγγελου και την Βασιλική Μολώζη.

«Στην προσπάθεια μετέχουν 14 κορίτσια εκ των οποίων θα επιλεγούν 10 για το ταξίδι αυτό στο προολυμπιακό τουρνουά. Εάν η ομάδα προκληθεί στην Ολυμπιάδα, τότε στο Τόκιο θα μεταβούν το καλοκαίρι 9 από αυτά τα κορίτσια. Δεν θέλω να πω ότι είμαι αισιόδοξη για την τύχη αυτής της ομάδας. Εκτιμώ ότι είμαι ρεαλίστρια. Δίνω τύχη πρόκρισης σε αυτή την ομάδα εκτιμώντας την ποιότητά της και την πολύ σκληρή δουλειά την οποίαν έχουμε κάνει. Αρχές Μαρτίου στο Τόκιο θα δείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας» υποστηρίζει η Άννα Τάρες.

Να σημειωθεί ότι την πρόκριση στην Ολυμπιάδα θα διεκδικήσουν μέσω του προολυμπιακού και οι αθλήτριες Ευαγγελία Πλατανιώτη και η Εβελίνα Παπάζογλου οι οποίες θα πάρουν μέρος στο πρόγραμμα του ντουέτο. Οι πιθανότητες πρόκρισης των δύο κοριτσιών είναι αισθητά μεγαλύτερες, καθώς θεωρούνται εκ των φαβορί. Εάν κάτι τέτοιο επιτευχθεί θα είναι η τρίτη Ολυμπιάδα για την Ευαγγελία και η δεύτερη για την Εβελίνα στην σπουδαία καριέρα τους.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ