ΤΕΧΝΙΚΗ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ Α-Γ & Ε-Ν

Λάμψη αστέρων και θερμή υποδοχή στην επιστροφή της Εθνικής ομάδας από Μασσαλία (pics)

  29.09.2024 00:38       750

Αργά το βράδυ του Σαββάτου (28/9), λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, αφίχθη τελικά η αποστολή της Εθνικής μας ομάδας από τη Μασσαλία και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης Μεγάλων Αποστάσεων (OWF) Ανδρών - Γυναικών & Νέων Νεανίδων, με την εντυπωσιακή συγκομιδή των 13 μεταλλίων (6 χρυσά, 5 ασημένια, 2 χάλκινα) στις αποσκευές της.

Η υποδοχή στο “Ελευθέριος Βενιζέλος” για τα μέλη της αποστολής, ειδικότερα για τους αστέρες αθλητές και αθλήτριες, των οποίων τα μετάλλια έλαμπαν στο στήθος, αλλά και για τους προπονητές και συνοδούς, ήταν θερμή, αφού παρά το αργόν της ώρας ήταν εκεί συγγενείς, φίλοι, άνθρωποι του αθλήματος που τους χειροκρότησαν και τους αποθέωσαν. Εκ μέρους της ΚΟΕ, την ομάδα υποδέχτηκε ο διευθυντής Γιώργος Χριστοφοράτος, που έδωσε και τις ανθοδέσμες.

Στην αποστολή μετείχαν οι: Ευάγγελος Σάββας Νικολαΐδης, Ελένη Καλφίδου, Θεόφιλος Λέκκας, Σταματούλα Τσίτουρα, Σπυρίδων Νεκτάριος Χαλάστρας, Ηλίας Καλφίδης, Αφροδίτη Μπουσδούκη, Αποστολία Μπαδρά, Χρυσόστομος Κοντομήτρος, Αμαλία Χριστίνα Παπάζογλου, Γιάννης Κορώνης, Λυδία Καλλιόπη Βασιλοπούλου.

Τους συνόδευαν, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιάννης Καλαϊτζογλίδης, ο προπονητής Δημήτρης Τσίκλης και ο αρχηγός αποστολής Ηλίας Ξιάρχος, μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ. Στη Μασσαλία βρέθηκε και ο Αλέξανδρος Ξιάρχος, με την ιδιότητά του ως πρόεδρος της επιτροπής του αθλήματος στην CMAS.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιάννης Καλαϊτζογλίδης δήλωσε κατά την άφιξη:

«Θα ήθελα να συγχαρώ τους μεγάλους πρωταγωνιστές αυτής της επιτυχίας, που είναι οι 12 αθλητές και αθλήτριες της Εθνικής μας ομάδας. Τα αγωνίσματα του open water ταιριάζουν στο DNA των Ελλήνων αθλητών. Αποδείξαμε ότι ακόμη και σε ακραίες καιρικές συνθήκες τα καταφέρνουμε. Το αποδεικνύει η εκπληκτική μας εμφάνιση, με συνολική συγκομιδή 13 μεταλλίων (6 χρυσά, 5 αργυρά, 2 χάλκινα).

Θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ  από καρδιάς, τους συναδέλφους προπονητές, που εν μέσω καλοκαιριού συνέχισαν τις προπονήσεις τους, προκειμένου να κρατηθούν οι αθλητές μας σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο. Επίσης, τον συνάδελφό μου Τσίκλη Δημήτρη (προπονητή του ΙΟΘ Θεσσαλονίκης ) για την πολύτιμη βοήθειά του στον δύσκολο αγώνα που αντιμετωπίσαμε. Αλλά σίγουρα και τους αφανείς ήρωες, που δεν είναι άλλοι από τους γονείς των αθλητών μας. Και φυσικά την Ομοσπονδία για τη στήριξη».

Δείτε, πάνω, πλούσιο φωτορεπορτάζ.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής