ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Λάμψη του Υγρού Στίβου στην εκδήλωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής

  16.01.2024 10:54       1482

Γεμάτη από τη λάμψη των αστεριών του ελληνικού αθλητισμού αλλά και από αισιοδοξία ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, ήταν η εκδήλωση των Τιμητικών Βραβεύσεων που διοργάνωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στο Μέγαρο Μουσικής.

Τα αθλήματα του Υγρού Στίβου είχαν την τιμητική τους σε αυτή την εκδήλωση, κάτι που επεσήμανε στην ομιλία του ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε στο χαιρετισμό του: «Έχουμε πλέον μία, όχι μόνο υψηλού επιπέδου αλλά και  μεγάλη ομάδα για το Παρίσι! Το πόλο και ο υγρός στίβος έχουν ενισχύσει σημαντικά την αποστολή που, ελπίζω και πιστεύω ότι θα διευρυνθεί  με την ίδια ποιότητα και την ίδια ζέση για διάκριση από πλευράς των αθλητών. Είναι ευλογία να συμμετέχεις σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι ένα όνειρο. Και εύχομαι αυτό το όνειρο να το ζήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι».

Ξεχωριστή στιγμή ήταν η βράβευση της Εθνικής ομάδας πόλο γυναικών, λίγες ώρες μετά την επιστροφή της από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν, όπου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο και την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024». Η προπονήτρια της ομάδας Αλεξίας Καμμένου δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για τη μεγάλη τιμή. Όλα τα κορίτσια έδωσαν το καλύτερο τους εαυτό και τελικά καταφέραμε να προκριθούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι παράλληλα κατακτήσαμε και το χάλκινο μετάλλιο στην Ευρώπη.»

Τιμήθηκαν επίσης:

Κολύμβηση: Κριστιάν Γκολομέεβ, Απόστολος Χρήστου, Στέργιος Μπίλας, Απόστολος Σίσκος, Αννα Ντουντουνάκη, Δέσποινα Πυρίλη, Βαγγέλης Ντούμας.

Καλλιτεχνική κολύμβηση: Σοφία Μαλκογεώργου, Ευαγγελία Πλατανιώτη.

Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος