ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Λέανδρος: «Η παρουσία μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αποτελεί οδηγό για την επόμενη χρονιά»

  17.09.2018 02:18       824

Η Εθνική Νέων Γυναικών επιβλήθηκε της Ιταλίας με 10-9 και κατέλαβε την 5η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Φουνσάλ, εξασφαλίζοντας παράλληλα δικαίωμα συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί το 2019 στην ίδια πόλη. 

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Στέφανος Λέανδρος, μιλώντας στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι η παρουσία της ομάδας σε αυτό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αποτελεί οδηγό για την επόμενη χρονιά.

«Τα συναισθήματα μας είναι ανάμεικτα, καθώς το επίτευγμα αυτό μετριάστηκε από την απώλεια μιας θέσης στην τετράδα. Θέλαμε να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο, αλλά δεν τα καταφέραμε. Η ομάδα βρέθηκε ένα βήμα πιο πίσω από το επιθυμητό. Έχουμε συνηθίσει να βρισκόμαστε στη ζώνη των μεταλλίων, αλλά οι ομάδες από τις οποίες ηττηθήκαμε ήταν οι καλύτερες της διοργάνωσης, όπως αποδείχθηκε. Η παρουσία μας σε αυτό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αποτελεί έναν οδηγό για την επόμενη χρονιά. Τόσο για το τεχνικό επιτελείο, όσο και για τις παίκτριες. Χρειάζεται σκληρή δουλειά ώστε να παρουσιάσουμε ένα ακόμα πιο ανταγωνιστικό σύνολο».

Η Ισπανία ήταν η μεγάλη θριαμβεύτρια του τελικού, καθώς επικράτησε της Ρωσίας με 12-8 και έφτασε στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Στον μικρό τελικό η Ολλανδία υπερίσχυσε της Ουγγαρίας στη διαδικασία των πέναλτι με 9-8 (4-4 έληξε η κανονική διάρκεια) και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. 

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ