ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ / ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

LEN: Στην Κέρκυρα το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα open water juniors – Εναρμονισμός με την World Aquatics στα ηλικιακά όρια juniors

  13.03.2023 18:27       1827

Στην Αττάλεια της Τουρκίας πραγματοποιήθηκε το –πρώτο δια ζώσης- συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Υγρού Στίβου (LEN) με την παρουσία του προέδρου της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και Αντιπρόεδρου της LEN, Κυριάκου Γιαννόπουλου.

Στη διάρκεια του συμβουλίου αποφασίστηκαν μεταξύ των άλλων:

  • Η διεξαγωγή του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος open water junior στην Κέρκυρα (τη διοργάνωση είχε αναλάβει αρχικά η ιταλική πόλη Πιομπίνο, 15-17/9)
  • Η εναρμόνιση με την Παγκόσμια Ομοσπονδία (World Aquatics) των ηλικιακών ορίων της κατηγορίας juiors στην κολύμβηση, και από 14-17 ετών που ίσχυε για τα κορίτσια και 15-18 για τα αγόρια, έγινε 14-18 ετών για όλους.

Έγινε επίσης ευρεία συζήτηση για τα χρηματικά έπαθλα αναφορικά με τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα Καλλιτεχνικής Κολύμβησης και Καταδύσεων, του κυπέλλου open water και του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κ23 που θα διεξαχθεί στο Δουβλίνο.

Νέο μέλος στο bureau εκλέχθηκε ο Νόρμπερτ Μάνταρας, ολυμπιονίκης το 2004 και 2008 και πρόεδρος της Ουγγρικής Ομοσπονδίας Υδατοσφαίρισης.

 «Είχαμε μια εποικοδομητική συνάντηση που κάλυψε πολλά θέματα», είπε ο Πρόεδρος της LEN, Αντόνιο Σίλβα και συμπλήρωσε: «Ήταν υπέροχο που συναντηθήκαμε με τους συναδέλφους μου στο προεδρείο, τους προέδρους επιτροπών και υποεπιτροπών, για να σχεδιάσουμε και να συζητήσουμε σημαντικά θέματα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους φίλους μας στην Ομοσπονδία της Τουρκίας για την παροχή βέλτιστων συνθηκών εργασίας στην Αττάλεια παρά τις δύσκολες συνθήκες που προκλήθηκαν από τον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό».

Το επόμενο συνέδριο της LEN για το 2023 θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Φούντσαλ (Πορτογαλία) στις 16 Σεπτεμβρίου.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος