ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ / 2ο GOLDEN TOUR / ΜΑΣΣΑΛΙΑ

Λίγοι οι αγώνες και μεγάλοι οι στόχοι

  17.03.2021 10:20       919

Ο Μίλτος Κανελλόπουλος και ο Παναγιώτης Βελέντζας συνοδεύουν την κολυμβητική αποστολή στην Μασσαλία.

Στην γαλλική πόλη από αύριο Πέμπτη 18 Μαρτίου θα βρεθούν 10 Έλληνες, κάποιοι προκειμένου να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και την Ολυμπιάδα και κάποιοι άλλοι για να εξασφαλίσουν το όριο για την συμμετοχή τους στις δύο μεγάλες αυτές διοργανώσεις.

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή.

Η αποστολή αναχωρεί αύριο (18/3) με τους κολυμβητές / τριες: Απόστολο Χρήστου (100μ ελεύθερο, 50, 100, 200μ ύπτιο), Απόστολο Παπαστάμο (100μ πεταλούδα, 200, 400μ Μ. Ατομική), Άλκη Κυνηγάκη (200, 400, 1500μ ελεύθερο), Κώστα Εγγλεζάκη (100, 200, 400, 1500μ ελεύθερο), Γιάννη Γεωργαράκη (50, 100μ ελεύθερο), Νικολέτα Παυλοπούλου (100, 200μ πρόσθιο), Γεωργία Δαμασιώτη (50, 100, 200μ πεταλούδα), Σάββα Θώμογλου (50, 100, 200μ πρόσθιο), Στέφανο Δημητριάδη (50, 100, 200μ πεταλούδα) και τους συνεργαζόμενους ομοσπονδιακούς προπονητές Παναγιώτη Βελέντζα και Μίλτο Κανελλόπουλο. Στη Μασσαλία θα ενσωματωθεί στην αποστολή και ο κολυμβητής μας Βαγγέλης Μακρυγιάννης (200μ ελεύθερο, 50, 100, 200μ ύπτιο), που διαμένει στη Γαλλία.

Ο Μίλτος Κανελλόπουλος εύχεται κάποια από τα παιδιά να γυρίσουν την Δευτέρα στην Αθήνα έχοντας στις αποσκευές τους το όριο για τη συμμετοχή τους στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ή την Ολυμπιάδα. Υποστηρίζει δε ότι οι αγώνες πλέον είναι λίγοι, δυσεύρετοι και εξαιρετικά σημαντικοί για τους στόχους που έχουν θέσει οι Έλληνες πρωταθλητές και την υλοποίησή τους.

«Είναι η δεύτερη σημαντική διοργάνωση που παίρνει μέρος η Εθνική ομάδα κολύμβησης. Είναι ένας αρκετά σημαντικός αγώνας μιας και οι αγωνιστικές ευκαιριες της πολύ δύσκολης και λειψής χρονιάς που διανύουμε είναι ελάχιστες για όλους. Θεωρώ ότι για κάποια παιδιά που θα πάνε στην Ολυμπιάδα είναι ένας ακόμα σημαντικός αγώνας προετοιμασίας ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος τον Μάιο στην Βουδαπέστη που είναι ο δεύτερος σημαντικότερος στόχος της χρονιάς».

Για κάποια αλλά παιδιά είναι μια μεγάλη ευκαιρία να διεκδικήσουν την πρόκρισή τους στις δυο μεγάλες διοργανώσεις που προανέφερα. Επειδή οι αγώνες είναι λίγοι, αυτομάτως γίνονται και πολύ σημαντικοί για όλους τους αθλητές μας. Νομίζω ότι θα συνεχίσουμε την πολύ καλή παρουσία που είχαμε στην Νίκαια πριν ενάμισι μήνα. Εύχομαι και κάποιοι από τους αθλητές μας να γυρίσουν και με ένα όριο» τονίζει.

«Είναι η 2η αποστολή στο εξωτερικό για αγώνες μετά από αυτή της Νίκαιας τον Φεβρουάριο - συμπληρώνει ο Παναγιωτης Βελέντζας - μιας και εδώ στην Ελλάδα δεν μπορούμε ακόμα να κάνουμε αγώνες. Η ομάδα αποτελείται από 10 κολυμβητές και κολυμβήτριες. Για αρκετούς είναι ο 1ος αγώνας μετά τον Αύγουστο όπου πήραν μέρος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών, για κάποιους είναι αγώνας προετοιμασίας, αλλά για άλλους είναι αγώνας για επίτευξη ορίων.
Εύχομαι να είναι μια καλη αποστολή, τα παιδιά μας να πετύχουν τους στόχους τους και να έχουμε καλά αποτελέσματα. Εγώ και ο συνάδελφός μου προπονητής Μίλτος Κανελλόπουλος θα βοηθήσουμε προς αυτό τον σκοπό».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ