ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗΣ

Λονδίνο ερχόμαστε!

  20.04.2012 22:23       1161

Το Ντούετο, αποτελούμενο από την Δέσποινα Σολωμού και την Ευαγγελία Πλατανιώτη, με αναπληρωματική την Ευαγγελία Κουτίδου, βρίσκεται εδώ και λίγα λεπτά στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όπως αναμενόταν, τα κορίτσια μας επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά και κέρδισαν εύκολα μια θέση για το Λονδίνο.

Η ελληνική ομάδα διατήρησε την 6η θέση που κατείχε από το τεχνικό μέρος, κατά τη διάρκεια του ελεύθερου μέρους που έγινε στην βρετανική πρωτεύουσα. Η Ελλάδα κατετάγη 6η με 89.650 βαθμούς, πίσω από την Ρωσία, την Ισπανία και την Ουκρανία, που πήραν τις τρεις πρώτες θέσεις.

Η ικανοποίηση από όλη την ομάδα ήταν διάχυτη, με την Δέσποινα Σολωμού να δηλώνει: «Κάναμε μία εξαιρετική εμφάνιση. Είμαστε ενθουσιασμένες από το αποτέλεσμα και την βαθμολογία. Νιώθουμε απίστευτη ικανοποίηση, αφού δικαιώθηκαν οι προσπάθειες τόσων ετών».

Από την πλευρά της, η Ομοσπονδιακός τεχνικός, Ναταλία Τσερνέσκα τόνισε: «Αποτελεί ικανοποίηση, όχι μόνο για τη θέση, αλλά και για την βαθμολογία. Οι 89.650 βαθμοί που συγκεντρώσαμε, είναι μια μεγάλη επιτυχία και ένα σημαντικό επίτευγμα για την συγχρονισμένη κολύμβηση της Ελλάδας».

Ο Πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, κύριος Δημήτρης Διαθεσόπουλος, είπε: «Η κατάκτηση της 6ης θέσης είναι μια πολύ σπουδαία επιτυχία, αφού ταυτοχρόνως καταφέραμε και αφήσαμε πίσω μας παραδοσιακές δυνάμεις όπως η Γαλλία και οι ΗΠΑ. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να στηρίξουμε τα κορίτσια μας. Συγχαρητήρια σε αυτές και σε όλη την ομάδα της Συγχρονισμένης».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος