ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / EUROLEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Λύγισε στο φινάλε κι έχασε το τρόπαιο ο Ολυμπιακός, 13-11 από τη Σαμπαντέλ στον τελικό

  20.04.2019 15:39       832

Έφτασε πολύ κοντά στην κατάκτηση του κορυφαία ευρωπαϊκού τροπαίου σε συλλογικό επίπεδο ο Ολυμπιακός, έκανε μεγάλη εμφάνιση στον τελικό της Euroleague υδατοσφαίρισης Γυναικών, αλλά με τρομερή ανατροπή η ισπανική Σαμπαντέλ άλλαξε τα δεδομένα στα τελευταία λεπτά, τον λύγισε με 13-11 και αναδείχθηκε εκείνη πρωταθλήτρια Ευρώπης για πέμπτη φορά στην ιστορία της και τέταρτη μέσα στο απόρθητο φρούριο της έδρας της όπου έγινε φέτος το Final-4.

Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη είχε τον έλεγχο του ρυθμού του παιχνιδιού και στο μεγαλύτερο διάστημα προηγείτο με ένα γκολ, με τις Ισπανίδες να ισοφαρίζουν, κυρίως εκμεταλλευόμενες τον παίκτη παραπάνω. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να προηγηθεί και με 11-8 στη τελευταία περίοδο, με κορυφαία την Μπάκλιγκ (που πέτυχε τέσσερα γκολ), αλλά στη συνέχεια έπαθε μπλακ άουτ.

Οι Ισπανίδες πέτυχαν πέντε αναπάντητα γκολ από τα μισά του τελευταίου οκταλέπτου και μετά. Κομβικό σημείο, μάλιστα, ήταν το χαμένο πέναλτι της Ελευθερίας Πλευρίτου ήταν το σκορ ήταν 11-10 υπέρ του Ολυμπιακού.

Αξίζουν, πάντως, συγχαρητήρια, στην ομάδα του Πειραιά που έφτασε και φέτος, για άλλη μια στην ελίτ του ευρωπαϊκού πόλο, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στην Ευρώπη.

ΣΑΜΠΑΝΤΕΛ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 13-11.

Οκτάλεπτα: 2-3, 4-3, 2-3, 5-2.

ΣΑΜΠΑΝΤΕΛ: Έστερ Ράμος, Ορτίθ Ρέγιες 1, Έσπαρ Α. 1, Ορτίθ Μουνιόζ 3, Φάρε Κολομίνα Γκ., Στέφενς 1, Κορντόμπες, Γκαρθία Γοδόι 1, Φόρκα 2, Νιούσουλ Κ. 4, Ντόμενεχ, Λέιτον, Φάρε Κολομίνα Α.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χάρης Παυλίδης): Σταματοπούλου, Πλευρίτου Ελ. 2, Έγκενς, Ελευθεριάδου 1, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 1, Πλευρίτου Μ., Γκόφερς, Μπάκλινγκ 4, Τσουκαλά 2, Μυριοκεφαλιτάκη, Δουρέκα Στ.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής