ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ / Σπύρος Γιαννιώτης

«Μακάρι να λάβω μέρος στους Ολυμπιακούς του Ρίο»

  11.10.2013 14:21       24590

Ο Σπύρος Γιαννιώτης έχει φέρει την Ελλάδα στην κορυφή της ανοιχτής θάλασσας. Είναι ο κορυφαίος αθλητής στον κόσμο και οι επιτυχίες του, σε ευρωπαϊκό, παγκόσμιο και Ολυμπιακό επίπεδο, έχουν περάσει στην ιστορία.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έχει ξεκινήσει την προετοιμασία του εδώ κι ένα μήνα, η οποία γίνεται στο κολυμβητήριο του Ζαππείου και, στόχος του, όπως ο ίδιος δήλωσε σήμερα στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, είναι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο στο Βερολίνο.

Η θάλασσα για τον Σπύρο Γιαννιώτη είναι η ζωή του, καθώς δεν χάνει ευκαιρία να συμμετέχει σε αγώνες. Όχι μόνο για να πάρει το μετάλλιο, αλλά και για να στηρίξει προσπάθειες συλλόγων και φορέων που θέλουν να διαδώσουν το άθλημα στην Ελλάδα. Ο Έλληνας πρωταθλητής βρίσκεται στις Σπέτσες, όπου είναι προγραμματισμένο ένα event για τη διάδοση του αθλήματος. Η διαδρομή είναι από την Κόστα μέχρι τις Σπέτσες.

«Ναι, θέλω να κολυμπήσω, όχι, όμως, για να κερδίσω, αλλά για να στηρίξω αυτή την προσπάθεια» δηλώνει στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ ο Γιαννιώτης, και συνεχίζει λέγοντας: «η προετοιμασία μου έχει ξεκινήσει εδώ κι ένα μήνα στο Ζάππειο, χωρίς προβλήματα. Πραγματοποιείται το αρχικό στάδιο αυτής της προπαρασκευής. Όσον αφορά τους στόχους μου φέτος, το 2014 έχει δύο βασικούς. Ο ένας είναι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου, που αποτελεί την κυρίαρχη επιδίωξη για μένα μέσα στη χρονιά, ενώ επίσης θα λάβω μέρος και στη σειρά των αγώνων του Παγκοσμίου κυπέλλου, όπου το 2013 δεν έλαβα μέρος, καθώς προτίμησα να ξεκουραστώ ενόψει του Παγκοσμίου πρωταθλήματος της Βαρκελώνης».

Μιλώντας για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου, ο πρωταθλητής μας τόνισε: «Ο αγώνας, απ’ όσο γνωρίζω, θα γίνει σε μία λίμνη. Τα νερά περιμένουμε να είναι κρύα, αν κι αυτό εξαρτάται περισσότερο από τις καιρικές συνθήκες. Ο προσανατολισμός μου είναι να διακριθώ και να πάω όσο καλύτερα γίνεται στη διοργάνωση».

Αναφορικά με τους αγώνες του Παγκοσμίου κυπέλλου, υποστήριξε: «Απ’ ότι γνωρίζω, θα γίνουν επτά αγώνες στο Παγκόσμιο κύπελλο. Γίνεται σε δύσκολες συνθήκες και σε πολύ μακρινούς προορισμούς. Ένας αθλητής είναι υποχρεωμένος να λάβει μέρος σε 4 από τους 7 συνολικούς αγώνες και να μη λείψει από την τελευταία σειρά των αγώνων. Αυτό κάνει πιο δύσκολη την αποστολή μου, όμως εγώ έχω πάρει απόφαση να λάβω μέρος σ’ αυτή τη σειρά των αγώνων».

Ο Σπύρος δεν απέφυγε την ερώτηση για το αν θα λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016: «Έχω πει κατ’ επανάληψιν ότι μακάρι να μπορέσω να λάβω μέρος στους Ολυμπιακούς του Ρίο και μακάρι να μπορέσω να πάρω ένα μετάλλιο. Όμως, πρέπει να πάω σκαλί σκαλί μέχρι εκεί. Δεν γνωρίζω κατ’ αρχήν αν θα λάβω μέρος στην Ολυμπιάδα, αφού πρέπει αρχικά να πάρω την πρόκριση. Σας θυμίζω ότι το 2014 είναι το Ευρωπαϊκό του Βερολίνου, το 2015 το Παγκόσμιο στο Καζάν κι από εκεί θα πρέπει να δώ τι θα κάνω για την Ολυμπιάδα». 

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος