ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ / ΠΡΑΓΑ

Μάκης Βολτυράκης: "Φεύγουμε όλοι σοφότεροι"

  05.09.2021 18:59       698

Την 8η θέση κατέλαβε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών, που ολοκληρώνεται στην Πράγα της Τσεχίας, η Εθνική μας ομάδα, καθώς ηττήθηκε την Κυριακή (5/9), από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής με 12-11, στον αγώνα κατάταξης, για τις θέσεις 7-8.

Καθοριστικό ρόλο, στην πορεία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, έπαιξε η ήττα από το Μαυροβούνιο, στο πλαίσιο της φάσης του Δ' ομίλου, όπου η Εθνική μας ομάδα πήρε τη δεύτερη θέση. Συνολικά, η Ελλάδα κέρδισε τρεις αγώνες και έχασε τέσσερις, σε σύνολο επτά παιχνιδιών , ενώ θυμίζουμε ότι στα δύο πρόσφατα Παγκόσμια Πρωταθλήματα, το 2017 και το 2019, είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο.

Αναλυτικά τα παιχνίδια που έδωσε η Εθνική μας ομάδα:

Δ' όμιλος:

Ελλάδα - Καζακστάν   26-2

Νότια Αφρική - Ελλάδα   5-21

Ελλάδα - Μαυροβούνιο   8-9

Αγώνας Χιαστί:

Ρωσία - Ελλάδα   7-11

Προημιτελικός:

Ουγγαρία - Ελλάδα   11-9

Θέσεις 5-8:

Κροατία - Ελλάδα   20-12

Θέσεις 7-8:

Ελλάδα - ΗΠΑ   11-12

Μετά το τέλος του παιχνιδιού με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ο Ομοσπονδιακός προπονητής Μάκης Βολτυράκης, δήλωσε στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας τα εξής: "Καταρχάς, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους για την προσπάθεια αυτή. Πιστεύω ότι μετά την ήττα από το Μαυροβούνιο χάσαμε μία καλύτερη διασταύρωση και αυτό έφερε μεγαλύτερο άγχος στα παιδιά, με αποτέλεσμα να μην καταφέρουμε να περάσουμε στην τετράδα. Γενικά, η παρουσία μας, ανάλογα με τις συνθήκες, πιστεύω ότι ήταν καλή. Διεκδικήσαμε όλα τα ματς και πιστεύω ότι όλοι φεύγουμε σοφότεροι".

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Ν.β.Χ.