ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ / Δημήτρης Διαθεσόπουλος

«Μακριά από τη μάστιγα του ντόπινγκ»

  03.02.2014 15:24       1220

To προσεχές Σάββατο, στις 10: 30 π.μ, στο ξενοδοχείο «ATHENS LEDRA MARRIOTT»,  η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, σε συνεργασία με την μη κερδοσκοπική εταιρεία Α.XΩ.Α (Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά) και με την υποστήριξη της ΕΠΟ, πραγματοποιεί μια ημερίδα για τα αναβολικά στον αθλητισμό.


Ο πρόεδρος της ΚΟΕ  Δημήτρης Διαθεσόπουλος, μίλησε στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, για τη συγκεκριμένη εκδήλωση: «Την ώρα που ο αθλητισμός  βάλλεται πανταχόθεν,  τη στιγμή που συρρικνώνονται οι προϋπολογισμοί των Ομοσπονδιών σε επικίνδυνο και ανησυχητικό σημείο, την ώρα που υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές, τη στιγμή που κακεντρεχείς βλέπουν μόνο τα αρνητικά και εκούσια αγνοούν τα πάμπολλα θετικά που εκπέμπει ο ελληνικός αθλητισμός, η ΚΟΕ έρχεται για να δώσει το στίγμα στο χώρο του αθλητισμού. Θέτοντας πολύ ψηλά τον πήχη, περνάμε το μήνυμα ότι θα μείνουμε μακριά από τη μάστιγα του ντόπινγκ».


Ο πρόεδρος της ΚΟΕ υποστήριξε επίσης: «Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν φορείς και άτομα, τα οποία δίνουν τεράστιο κύρος στη συγκεκριμένη εκδήλωση. Φορείς του ελληνικού αθλητισμού, το Υπουργείο αθλητισμού,  Ομοσπονδίες αλλά και σπουδαία πρόσωπα που παίζουν σημαντικό ρόλο στην ελληνική κοινωνία σήμερα θα παρευρεθούν στην εκδήλωση, η οποία έχει καθολικό ενδιαφέρον και την οποία καλώ να παρακολουθήσουν όλοι όσοι εμπλέκονται στο  χώρο του Υγρού Στίβου και όχι μόνο.  Θα είναι  μία ημερίδα υψηλού επιπέδου,  στην οποία θα παρευρεθεί ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος μάλιστα, θα τιμήσει τον κορυφαίο αθλητή της χρονιάς, τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Ανοιχτής Θάλασσας, Σπύρο Γιαννιώτη. Στην εκδήλωση επίσης θα παρευρεθεί ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος,  ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Γιώργος Σαρρής πρόεδρος της ΕΠΟ, ο οποίος υποστηρίζει την εκδήλωση. Ήδη η ΚΟΕ έχει κινητοποιηθεί, τα στελέχη της δίνουν την κατεύθυνση σε όλους τους ανθρώπους που υπηρετούν τον Υγρό Στίβο, να πάρουν μέρος στην εκδήλωση αυτή που μόνο σημαντικά στοιχεία μπορεί να τους προσφέρει στην ενημέρωση και γενικά στην αντιμετώπιση της σύγχρονης μάστιγας του αθλητισμού που είναι τα αναβολικά και το ντόπινγκ.  Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί  βεβαίωση παρουσίας στην εκδήλωση, η οποία βέβαια θα έχει βασικούς ομιλητές άτομα που δεσπόζουν στην αντιμετώπιση του ντόπινγκ».


Κεντρικός Ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Γιώργος Κατσιμπάρδης, Πρόεδρος της εταιρείας «Α.ΧΩ.Α», πρώην υφυπουργός Εσωτερικών. Συντονιστής ο Μιχάλης Σταθόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην Πρύτανης, ενώ ομιλητές – εισηγητές θα είναι οι Δημήτρης Γάκης, Διευθυντής – Χειρουργός Μεταμοσχεύσεων του «Ιπποκράτειου» Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης,  Τάκης Βίγλας Γενικός Γραμματέας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Οδοντιάτρων και Διευθυντής ΕΣΥ στο «Αγλαϊα Κυριακού», Κυριάκος Νανούσης γιατρός Εθνικών Ομάδων της ΚΟΕ και Αντιπρόεδρος της Ιατρικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (LEN), Χαρά Σπηλιοπούλου Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του ΕΣΚΑΝ.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Νίκος Χαραλαμπόπουλος