ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ/ ΝΕΑΝΙΔΩΝ

Μαρία Θηβαίου: «Η δύναμη προέρχεται από τα σωματεία»

  25.09.2020 09:12       941

Η Μαρία Θηβαίου, υπεύθυνη του αθλήματος της καλλιτεχνικής κολύμβησης στη χώρα μας, εκφράζεται στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ για την καθολική επιτυχία του Πανελληνίου πρωταθλήματος ΟΠΕΝ, το επερχόμενο πρωτάθλημα Νεανίδων, αλλά και για την Εθνική ομάδα και τους μεγάλους στόχους που έχει.

 «Ένα μεγάλο στοίχημα εν μέσω κορονοϊού, ήταν να ολοκληρώσουμε όλες μας τις διοργανώσεις και μάλιστα τόσο υψηλού επιπέδου. Το πρωτάθλημα της ΟΠΕΝ απέδειξε πως οι συμμετοχές μας, είχαν πολύ υψηλό αγωνιστικό επίπεδο. Είναι μεγάλη επιτυχία τόσο η αύξηση των συμμετοχών, όσο και του επιπέδου των επιδόσεων των αθλητριών. Είχαμε συμμετοχή 15 σωματείων εν μέσω πανδημίας. Παλαιότερα δεν είχαμε τόσο μεγάλη συμμετοχή. Αυτό κάτι σημαίνει. Όταν σε τόσο κρίσιμες καταστάσεις έχουμε τόσο μεγάλη συμμετοχή σωματείων από την περιφέρεια και από την Αττική, τότε το μέλλον είναι ευοίωνο. Αισθάνομαι προσωπικά υπερήφανη και παράλληλα βλέπω πως αυτές οι επιτυχίες, προσελκύουν νέα παιδιά στο άθλημα και δίνουν και στα ήδη υπάρχοντα επιπλέον κίνητρα. Η δύναμη προέρχεται από τα σωματεία και πιστεύω πως αν γίνεται καλή δουλειά εκεί, τότε η Εθνική μας ομάδα θα έχει μόνο επιτυχίες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την διοίκηση του ΟΑΚΑ για την πολύτιμη αρωγή της. Σε όποιο πρόβλημα αντιμετωπίσαμε ήταν κοντά μας και με σωστή οργάνωση βγάλαμε εις πέρας κάθε δυσκολία».

Αναφορικά το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Νεανίδων, υποστήριξε: «Το πρωτάθλημα Νεανίδων αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα, αφού είναι μία ακόμη διοργάνωση που είχε αναβληθεί λόγω της πανδημίας. Η επιτυχία του πρωταθλήματος  της περασμένης εβδομάδας, μας δίνει την ελπίδα πως όλα θα πάνε καλά και σε αυτή την διοργάνωση».

Λόγω της πανδημίας έχουν επαναπροσδιοριστεί χρονικά όλες οι μεγάλες διοργανώσεις, όπως το Προολυμπιακό τουρνουά και οι Ολυμπιακοί αγώνες του Τόκιο, στους οποίους θα διεκδικήσει την πρόκριση για πρώτη φορά στην ιστορία του, το ομαδικό της Εθνικής μας ομάδας. «Το μέλλον είναι αβέβαιο και το τοπίο πολύ θολό. Θα προσπαθήσουμε όμως για το καλύτερο. Σαν χώρα έχουμε ένα πλεονέκτημα, αφού δεν μείναμε πίσω στην δουλειά. Σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες αλλά και Παγκοσμίως, παρατηρείται πως οι ομάδες δεν έχουν επανεκκινήσει τόσο ενεργά. Είμαστε μέσα στις πισίνες και προπονητικά και αγωνιστικά, κάτι που αποτελεί μεγάλη επιτυχία», υποστήριξε η Μαρία Θηβαίου.

Τέλος, αναφορικά με το ενδεχόμενο ματαίωσης του Προολυμπιακού τουρνουά και την φημολογία πρόκρισης στην Ολυμπιάδα από την κατάταξη στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, συμπλήρωσε: «Αν δεν γίνει το Προολυμπιακό τουρνουά και ισχύσει η πρόκριση από την κατάταξη του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, θα ήταν ευχής έργον. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν είναι επίσημο, αλλά αν γινόταν κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ ευχάριστο».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Ν.β.Χ.