ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ

Μαρία Θηβαίου: «Κομβικό και γεμάτο για το άθλημα το 2020»

  03.02.2020 15:37       2146

Οι Χειμερινοί Αγώνες Κορασίδων Α' στην Καλλιτεχνική κολύμβηση διεξήχθησαν το Σαββατοκύριακο (1-2/2), με μεγάλη συμμετοχή αθλητριών από σωματεία.

Ο ΑΝΟ Μεταμόρφωσης ήταν ο νικητής στον τελικό του Ομαδικού, όπως και επίσης στο Ντουέτο με τη Γεωργία Ζώταλη και τη Βασιλική Μολώζη.

Μετά το τέλος των αγώνων, η υπεύθυνη του αθλήματος στην ΚΟΕ και μέλος της Τεχνικής Επιτροπής της FINA, Μαρία Θηβαίου, μίλησε στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, αναφέροντας τα εξής:

"Ήταν οι πρώτοι επίσημοι αγώνες για τον Χειμερινό κύκλο, με πολύ μεγάλη συμμετοχή από την κατηγορία των Κορασίδων Α'. Παρακολουθήσαμε ωραίους αγώνες και καλές βαθμολογίες από το κορίτσια 13 έως 15 ετών. Οι αθλήτριες αυτές είναι το μέλλον της Καλλιτεχνικής Κολύμβησης και θα επιδιώξουν να πλαισιώσουν τις Εθνικές ομάδες στα επόμενα χρόνια. Υπήρχε μία διαφορά επιπέδου ανάμεσα στις 20 πρώτες αθλήτριες και τις υπόλοιπες, όμως είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι και εκτιμάμε ότι το άθλημά μας θα συνεχίσει την ανοδική πορεία που έχει, καθώς ο αριθμός των συμμετοχών σε κάθε διοργάνωση αυξάνεται συνεχώς".

Η Μαρία Θηβαίου στάθηκε και στην φετινή χρονιά για τις Εθνικές ομάδες, καθώς υπάρχουν παρά πολλές σημαντικές Διεθνείς διοργανώσεις, όπου ξεχωρίζει η Ολυμπιάδα του Τόκιο:

"Φέτος είναι μία κομβική και γεμάτη χρονιά για εμάς. Υπάρχουν πολλές διοργανώσεις στις οποίες θα λάβουμε μέρος, όπως το Beatles Cup και το Comen Cup, που θα γίνουν στην Ελλάδα, τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Γυναικών και Νεανίδων, αλλά και το Προολυμπιακό τουρνουά, όπου στόχος μας είναι να πλασαριστούμε στις θέσεις που οδηγούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στο Ντουέτο θεωρώ ότι είμαστε σε πολύ καλό σημείο και θα πάρουμε την πρόκριση, όπως είμαι αισιόδοξη και για το ομαδικό. Όταν τα κορίτσια, μετά από 10 ώρες προπόνηση βγαίνουν από την πισίνα με χαμόγελο και δεν θέλουν να φύγουν, τότε είναι φανερό το κίνητρο και η διάθεση για την πρόκριση. Άλλωστε, εχθρός του καλού είναι το καλύτερο".

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Ν.β.Χ.