ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ

Μαρία Θηβαίου: «Όλα για την ανάπτυξη του αθλήματος»

  20.06.2019 17:58       1251

Ολοκληρώθηκε το Super Final στη σειρά World Series στην καλλιτεχνική κολύμβηση, που διεξήχθη στην Βουδαπέστη, με την Ομοσπονδιακή προπονήτρια και μέλος της Τεχνικής Επιτροπής της FINA, Μαρία Θηβαίου, να δίνει το παρόν στη μεγάλη διοργάνωση, όπου πραγματοποιήθηκε συνέδριο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για την ανάπτυξη του αθλήματος.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, κυρίαρχη χώρα αναδείχθηκε η Ουκρανία που κατέκτησε την πρώτη θέση και το χρηματικό ποσό, των 100.000 δολαρίων, τη 2η θέση θέση κατέλαβε η Ισπανία και στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Καναδάς.

Η Παγκόσμια ομοσπονδία φέτος, εκτός από το χρηματικό έπαθλο που θα έδινε για την ολοκλήρωση του World Series, έδωσε επιπλέον το χρηματικό ποσό ύψους περίπου 600.000 δολαρίων για την κατάκτηση του Super Final. Η Ελλάδα φέτος δεν κατόρθωσε να πάρει το εισιτήριο για τη νέα αυτή διοργάνωση, καθώς δεν συμμετείχε σε όλους τους αγώνες.

Πέρα από το αγωνιστικό ενδιαφέρον για το αποτέλεσμα για την συγκεκριμένη διοργανώση, ήταν το τελευταίο μεγάλο γεγονός, πριν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κορέας, όπου οι ομάδες παρουσιάσαν την τελική μορφή των προγραμμάτων τους, ενώ κάποιοι από τους κριτές που συμμετείχαν, θα είναι και κριτές του Παγκόσμιο πρωτάθλημα. 

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις ανάμεσα στα μέλη της Τεχνικής επιτροπής για πρακτικά θέματα και την διαμόρφωση της σειράς αγώνων του world series και ιδιαίτερα του Super Final, που έκανε πρώτη φορά την εμφάνισης του φέτος.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, η Μαρία Θηβαίου, που έδωσε το παρόν, ανέφερε: «Είναι σημαντική η παρουσία της Ελλάδας σε αυτές τις συναντήσεις, καθώς συμμετέχουμε ενεργά, προτείνοντας και αποφασίζοντας διάφορα, για την ανάπτυξη του αθλήματος. Ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ήταν παρών, στηρίζοντας ενεργά στην προσπάθειά μας, δίνοντας παράλληλα την πολύτιμη βοήθειά του σε οποιοδήποτε επίπεδο».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Ν.β.Χ.