ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / WORLD CUP ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Μαρτίν Τέρε: «Χαρούμενη που συνέβαλα στη νίκη που μας φέρνει πολύ κοντά στην πρόκριση» (pics)

  19.04.2023 15:39       511

Η τερματοφύλακας της Ισπανίας Μαρτίν Τέρε αναδείχθηκε MVP στη νίκη της Εθνικής της Ομάδας επί της Αυστραλίας με 9-8, στον πρώτο αγώνα του Β' Ομίλου της Β' φάσης του World Cup, στο κολυμβητήριο της ΣΣΕ στη Βάρη, που φαίνεται να της εξασφαλίζει από νωρίς και την πρόκριση στην Τελική φάση του Λογκ Μπιτς (περιμένει το αποτέλεσμα Ελλάδα - Κίνα για μα δει αν θα τα καταφέρει από σήμερα).

Η Τέρε έκανε την καθοριστική απόκρουση στο πέναλτι που κέρδισε λίγο πριν από το φινάλε η Αυστραλία και η ίδια δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενη που συνέβαλα τα μέγιστα σε αυτήν την καθοριστική νίκη της ομάδας μου, που μας εξασφαλίζει ουσιαστικά την πρόκριση. Αξίζαμε να βρεθούμε στα τελικά και τα καταφέρνουμε».

Το βραβείο της MVP στην Τέρε έδωσε η Ντελεγκέι και Γενική Γραμματέας της Τεχνικής Επιτροπής της World Aquatics Βούλα Κοζομπόλη.

Ο προπονητής της Ισπανίας Μιγκέλ Όκα είπε: «Ήταν ένα δύσκολο ματς από την αρχή, μια ενδιαφέρουσα αναμέτρηση μέχρι το φινάλε, αλλά τα καταφέραμε. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε πολύ κοντά στην πρόκριση στο Super Final».

Η Σαρλίζ Άντριους, από πλευράς Αυστραλίας, δήλωσε: «Εμφανιστήκαμε σαφώς βελτιωμένες σε σχέση με την Α' φάση στο Ρότερνταμ. Χτίζουμε την ομάδα μέρα με τη μέρα και σύντομα θα είμαστε στο επιθυμητό επίπεδο».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής