ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / Άντριτς

«Μας έφυγε το άγχος και η πίεση…»

  17.01.2012 17:38       1254

Αϊντχόφεν: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ Φώντας Χήτας

Αλλαγή κοντράστ συναισθημάτων για τον Ντράγκαν Άντριτς, μετά το νικηφόρο αγώνα της Εθνικής μας ομάδας των Ανδρών, με τους Σκοπιανούς.

Η περίσκεψη για την εμφάνιση της πρεμιέρας κόντρα στην Ολλανδία, παραχώρησε τη θέση της στην απόλυτη ικανοποίηση του ομοσπονδιακού μας τεχνικού, από την απόδοση των διεθνών μας στο σημερινό παιχνίδι.

Δεν μπορούσε φυσικά να είναι διαφορετική, από τη στιγμή που η Ελλάδα με τη νίκη αυτή και την επόμενη επί της Τουρκίας (Πέμπτη), επανέρχεται σε υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού.

Αρχικά πηγαίνει στο Έντμοντον 1 με 8 Απρίλη για το Προολυμπιακό, όπου θα διεκδικήσει την πρόκριση της στο Λονδίνο για 14η φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Το επίσης σημαντικό είναι ότι μετά από δύο απουσίες, στη Ρώμη το 2009 και τη Σαγκάη το 2011, αποκτά δικαίωμα συμμετοχής σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα (Βαρκελώνη 2013), ενώ δεν θα παίξει προκριματικά για το επόμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (2014).

«Σήμερα είχαμε πολύ καλό ρυθμό και αυτοσυγκέντρωση στο παιχνίδι μας, το οποίο ήταν σημαντικό και για τις δύο ομάδες. Για τα Σκόπια επειδή θα πήγαιναν για πρώτη φορά στην 6άδα Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και για εμάς γιατί μετά από αρκετά χρόνια θα γινόταν κάτι τέτοιο.

Είμαι ευχαριστημένος από την αντίδραση των παικτών μου σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι. Έπιασαν την απόδοση που περίμενα. Αυτή ήταν άλλωστε και η άποψη μου. Πως αν παίξουμε έτσι δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα.

Ήμασταν οργανωμένοι σε άμυνα και επίθεση, ενώ ασκήσαμε πίεση σε όλες τις γραμμές των αντιπάλων μας. Πιάσαμε από την αρχή ρυθμό και τον διατηρήσαμε μέχρι τέλους», είπε ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός που μίλησε και για τη συνέχεια: «Τώρα έχουμε 3 μέρες να χαλαρώσουμε και να ετοιμαστούμε για τα επόμενα παιχνίδια με Ουγγαρία και Ιταλία. Μας έφυγε το άγχος και η πίεση και τώρα θέλουμε να πιάσουμε καλύτερη απόδοση και να δούμε τι μπορούμε να καταφέρουμε με τους αντιπάλους αυτούς.

Τα παιχνίδια αυτά είναι διαφορετικά και είναι πολύ δύσκολα. Αν μας δοθεί πάντως η ευκαιρία θα την εκμεταλλευτούμε.

Αν κερδίσουμε, οποιονδήποτε από τους δύο, θα είναι σίγουρα κέρδος».

Ευχαριστημένοι και οι διεθνείς μας από την εμφάνιση τους και τη νίκη

Ικανοποίηση όμως επικρατούσε και στους διεθνείς μας, που είδαν ότι με τη νίκη αυτή η Εθνική μας βρέθηκε αυτόματα μέσα στους στόχους της, που είχε θέσει αρχικά.

«Παίξαμε καλά σήμερα και ήμασταν συγκεντρωμένοι. Είναι σημαντικό που μπήκαμε στην 6άδα και πετύχαμε τους πρώτους μας στόχους. Συνεχίζουμε», είπε ο Ανδρέας Μιράλης ο οποίος σήμερα σκόραρε πάλι 4 φορές, όλες με εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι.

«Ήμασταν καλοί αλλά μπορούμε και καλύτερα. Δεν πρέπει να επηρεαζόμαστε από τις αποφάσεις των διαιτητών. Μέχρι στιγμής εδώ, βλέπω κακές διαιτησίες, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίζει», υπογράμμισε ο Χρήστος Αφρουδάκης.

Στο μωσαϊκό της ομάδας των Σκοπίων στάθηκε ο Μάνθος Βουλγαράκης: «Οι άνθρωποι το θέλουν πολύ να μας κερδίσουν για να κάνουν μετά την προπαγάνδα τους. Τάζουν λαγούς με πετραχήλια στους λεγεωνάριους που μαζεύουν, αλλά από τους 13 σήμερα στην πισίνα ζήτημα μόνον ένας ήξερε τον ύμνο τους …», είπε.

«Στο πρώτο μας παιχνίδι εδώ στο Αϊντχόφεν, είδαμε κριτικές στην απόδοση μας και κάποιοι έπεσαν πάνω μας. Θέλω να δω τώρα τι θα πούνε για τη σημερινή μας εμφάνιση και νίκη», τόνισε από την πλευρά του ο Κώστας Κοκκινάκης.

«Χρωστάμε και μια μεγάλη νίκη στο Ευρωπαϊκό και πιστεύω ότι θα την κάνουμε», σχολίασε ο συνεργάτης του Άντριτς, Κώστας Βαμβακάρης.

 Επόμενος αντίπαλος της Εθνικής μας, η Τουρκία την Πέμπτη (14.30 τοπική).