ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Γιώργος Μορφέσης

Μας έχει μείνει η θλίψη, αλλά…

  23.04.2012 16:53       1115


Για ακόμη μία φορά, ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης γυναικών, Γιώργος Μορφέσης,  παρουσιάστηκε ανοιχτός στις δηλώσεις του, αμέσως μετά την προσγείωση του αεροπλάνου, που έφερε αυτόν και τις παίκτριές του πίσω στην Ελλάδα.

Αρχικά, αναφέρθηκε στην παρουσία της ομάδας στο Προολυμπιακό, και την γεύση πικρίας που έχει αφήσει σε όλους ο αποκλεισμός, λέγοντας: «Τα συναισθήματά μας είναι ανάμεικτα. Δυστυχώς δεν τελειώσαμε το Προολυμπιακό με τον τρόπο που θέλαμε. Ξέραμε έτσι κι αλλιώς ότι το σύστημα των Ολυμπιακών Αγώνων είναι άδικο. Δεν γίνεται μια παγκόσμια πρωταθλήτρια να μην προκρίνεται απευθείας στο Λονδίνο, και να αναγκάζεται να δώσει ένα και μόνο παιχνίδι για το εισητήριό της. Η Ισπανία είναι μια πολύ νεανική, φορμαρισμένη και φρέσκια ομάδα, κάτι που αποδείχθηκε και με την πρώτη θέση στο τουρνουά. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να αποδείξουμε ότι αυτή η ομάδα μπορεί να είναι στους Ολυμπιακούς. Μας μένει η θλίψη και η στεναχώρια, αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός. Επ’ ουδενί όμως, αυτά τα 32 λεπτά του αγώνα, δεν μπορούν να διαγράψουν όσα πέτυχε αυτήν η ομάδα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, με τα ισάριθμα μετάλλιά της».

Στην συνέχεια, μίλησε και για την παρουσία του κυρίου Πάνου Μπιτσαξή στο αεροδρόμιο: «Είναι σημαντική η παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, κυρίου Μπιτσαξή, και μακάρι όλοι οι άνθρωποι τους αθλητισμού, να είχαν τη  ίδια συμπεριφορά προς αυτήν την ομάδα. Μας δίνει δύναμη να μην στεναχωριόμαστε. Από ‘κει και πέρα, αναφέρθηκε και στο οικονομικό κομμάτι, το οποίο μας απασχολεί, εδώ και πολύ καιρό. Είπε πως θα δρομολογηθούν όλες οι εξελίξεις, θα ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά ζητήματα, και θα πάρουμε την ανταμοιβή μας».

Τέλος, έκανε ειδική μνεία στο άδικο σύστημα του Προολυμπιακού, δίνοντας ένα ενδεικτικό παράδειγμα, που περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο την υπάρχουσα κατάσταση: «Για να φανταστείτε το πόσο άδικο είναι το υπάρχον σύστημα, στους Ολυμπιακούς του Ρίο, οι ΗΠΑ θα είναι στο Προολυμπιακό, αφού η Βραζιλία θα πάρουν την θέση τους, ως διοργανώτρια χώρα. Αυτό τα λέει όλα. Είναι αμαρτία από τον Θεό, να υπάρχουν αυτές οι ιδιαιτερότητες. Επίσης, θεωρώ μέγιστη τιμωρία να σε υποβάλουν στην διαδικασία να αγωνιστείς για τις θέσεις 5-8. Όλα τα κορίτσια ήταν κλαμμένα ένα λεπτό πριν από την έναρξη του αγώνα. Φανταστείτε πόσο δύσκολες στιγμές είναι αυτές για έναν αθλητή, χωρίς κανένα νόημα και με πολλά έξοδα».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος