ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Κώστας Μουρίκης

Μας λείπουν τα δυνατά παιχνίδια

  28.03.2013 08:44       673

Ο φουνταριστός της Εθνικής μας ομάδας των Ανδρών, Κώστας Μουρίκης, σε δηλώσεις του μετά το τέλος του χθεσινού παιχνιδιού με το Μαυροβούνιο στον Πειραιά, όπου για την 5η αγωνιστική των προκριματικών του Γουόρλντ Λιγκ ηττηθήκαμε με 8-9, στάθηκε στο χαμηλό επίπεδο της ελληνικής υδατοσφαίρισης, που δεν επιτρέπει στους διεθνείς να έχουν δυνατούς αγώνες απέναντι σε ανταγωνιστικούς αντιπάλους κατά τη διάρκεια της σεζόν, ώστε έτσι να βελτιώνονται συνεχώς. Ο 24χρονος διεθνής, αναφέρθηκε επίσης στα λάθη που έκαναν οι παίκτες της Εθνική μας χθες, αλλά και στη συνέχεια της προετοιμασίας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης το ερχόμενο καλοκαίρι:

«Ήταν μια καλή προπόνηση, με μια ομάδα που μπορεί να είχε ελλείψεις, αλλά οι παίκτες που έπαιξαν ήταν εξαιρετικοί. Είχαμε κι εμείς ελλείψεις, όπως ο αρχηγός Χρήστος Αφρουδάκης. Δεν παίξαμε όπως θα θέλαμε, ειδικά στον παίκτη-παραπάνω, έχοντας ένα πολύ κακό ποσοστό(4/13). Είμαστε μια πολύ νέα ομάδα και σκεφτείτε ότι είμαστε μόλις 3-4 μέρες μαζί. Προσπαθούμε να βελτιωθούμε, και αφομοιώσουμε τα πράγματα που μας ζητάει ο προπονητής μας. Θεωρώ πως με τον καιρό αυτά θα έρθουν και πως στο μέλλον θα γίνουμε καλύτεροι.

Στη Βαρκελώνη θα είμαστε πανέτοιμοι πιστεύω. Υπάρχει πίστη και από τον προπονητή, και από το τεχνικό τιμ, αλλά και από όλους τους παίκτες. Έχουμε ακόμα αρκετούς μήνες μέχρι το Παγκόσμιο του Ιουλίου και αρκετή προπόνηση να κάνουμε, κι ελπίζουμε όλη αυτή η δουλειά μας να φανεί και μέσα στο νερό.

Βέβαια το παράπονο πολλών από εμάς, είναι πως για να βελτιωνόμαστε συνεχώς, πέραν των προπονήσεων, πρέπει να έχεις ανταγωνιστικούς αντιπάλους και δυνατούς αγώνες μέσα στη χρονιά, τόσο σε συλλογικό, όσο και σε εθνικό επίπεδο. Απ’ όσο έχουμε δει στην Α1 δυστυχώς είναι μόνο 2-3 οι αγώνες που μπορείς να παίξεις σε υψηλό επίπεδο. Όλοι οι άλλοι είναι προπονήσεις και μάλιστα μέτριες. Έτσι, χωρίς αγώνες και παραστάσεις δε γίνεται τίποτα και είναι πραγματικά πολύ κακό αυτό για εμάς.»

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος