ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / Χρήστος Αφρουδάκης

Μας στοίχισαν τη νίκη τα χαμηλά ποσοστά στον παίκτη-παραπάνω

  27.03.2013 20:40       664

Μπορεί να μην αγωνίστηκε λόγω του γνωστού τραυματισμού του στο δεξί ώμο, παρόλα αυτά βρέθηκε στο πλευρό της Εθνικής μας ομάδας των Ανδρών, ο αρχηγός της Χρήστος Αφρουδάκης. Ο 28χρονος πολύπειρος διεθνής περιφερειακός μετά το τέλος του αγώνα απέναντι στο Μαυροβούνιο, όπου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ηττήθηκε με 8-9 για τα προκριματικά του Γουόρλντ Λιγκ, εξέφρασε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ τη γνώμη του για το σημερινό παιχνίδι, ενώ αναφέρθηκε και στην προετοιμασία της Εθνικής μας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης:

«Κυρίως τα χαμηλά ποσοστά στον παίκτη-παραπάνω(4/13) για εμάς και τα υψηλά ποσοστά από την περιφέρεια για τους Μαυροβούνιους (5 γκολ) ήταν αυτά που στοίχισαν στην ομάδα τη νίκη. Ο  παίκτης-παραπάνω δεν είναι στοιχείο που θα έχεις πάντα ένα απόλυτο ποσοστό, αλλά σε σημαντικά σημεία του παιχνιδιού που είναι εξίσου σημαντικό να σκοράρεις, η Εθνική δεν τα κατάφερε όπως θα έπρεπε και το Μαυροβούνιο βρήκε την ευκαιρία να μπει μπροστά στο σκορ.

Δεν υπήρχαν καλές επιλογές σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά σταθήκαμε και άτυχοι σε άλλες που λειτουργήσαμε όπως έπρεπε. Χρειάζεται χρόνο η ομάδα όπως έχουμε πει απ’ την αρχή και δε θα πρέπει να είμαστε απαιτητικοί.

Ευελπιστούμε να πάρουμε συμμετοχή σε κάποια τουρνουά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και της προετοιμασίας, είτε να κάνουμε κάποια προετοιμασία με τις ομάδες, αφού δε γίνεται αλλιώς. Ένας σημαντικός παράγοντας που η Εθνική ομάδα είχε πάρα πολλές επιτυχίες ήταν το ότι έδινε πολλά φιλικά παιχνίδια, τα οποία τα ζητούσε ο τότε προπονητής, ο Σάντρο Καμπάνια. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να έχεις αγωνιστικό ρυθμό και από φιλικά παιχνίδια, αλλά και από επίσημα που δεν υπάρχει κάποιο κίνητρο.

Είμαι πεπεισμένος ότι θα αλλάξει κάτι προς το καλύτερο στην ομάδα σε 4 μήνες που είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και όσο περνάει ο καιρός θα βελτιώνεται, αρκεί να γίνονται σωστές επιλογές στην προετοιμασία και σε οτιδήποτε άλλο προκύψει κατά τη διάρκειά της. Δεν είναι πάντως, η κατάλληλη στιγμή να κάνουμε προβλέψεις.»

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος