ΤΕΧΝΙΚΗ / "Σκαθάρεια"

Μαζική συμμετοχή σε μια άρτια διοργάνωση

  11.11.2012 13:00       1539

Ολοκληρώθηκε σήμερα στην Μεταμόρφωση το κολυμβητικό μίτινγκ Σκαθάρεια 2012, που διεξήχθη από τη Παρασκευή, υπό την αιγίδα του ΑΝΟ Μεταμόρφωσης, και στο οποίο έλαβαν μέρος περίπου 520 παιδιά, εννέα έως δώδεκα ετών, από 24 σωματεία.

Το κολυμβητήριο της πόλης κατακλύστηκε καθημερινά από κόσμο, ο οποίος παρακολούθησε με θέρμη τις προσπάθειες των νεαρών φερέλπιδων κολυμβητών, σε μια διοργάνωση που κύλησε άριστα.

Δηλώσεις παραχώρησαν στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ιστοσελίδας σημαντικές, για τον ΑΝΟΜ, φιγούρες, όπως η Ομοσπονδιακός τεχνικός συγχρονισμένης κολύμβησης, και τεχνική διευθυντής του σωματείου Μαρία Θηβαίου, ο πρόεδρος της ομάδας Λεωνίδας Μπατάκης, ο Γενικός Γραμματέας Θανάσης Γιαννακάκης, ο Αντιδήμαρχος της πόλης, Φώτης Παπαδόπουλος, αλλά και ο πρόεδρος της ΚΟΕ, κύριος Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ο οποίος έδωσε και αυτός το “παρών” κατά τη χθεσινή ημέρα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις τους:

Μαρία Θηβαίου Τεχνική Διευθυντής Σωματείου: “Για εμάς, ως σωματείο, είναι οι πρώτοι αγώνες σε σχέση με την κολύμβηση και η προσπάθεια μας είναι να πάει μπροστά το τμήμα της κολύμβησης. Το γεγονός ότι υπήρχε μεγάλη συμμετοχή τόσο από πλευράς σωματείων όσο και αθλητών, ήταν ανέλπιστο και πρωτόγνωρο, και θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους βρέθηκαν εδώ, ειδικά Νοέμβρη μήνα. Ευελπιστούμε για ό,τι καλύτερο. Κάνουμε μια υπεράνθρωπη προσπάθεια, αφού τα παιδιά πρέπει να μείνουν στην πισίνα, η οποία πισίνα και γενικότερα ο αθλητισμός αντιμετωπίζουν κρίση, λόγω της κρίσης της χώρας, και προβλήματα τα οποία πρέπει να λύσουμε. Με αγάπη και φιλότιμο προσπαθούμε για το καλύτερο”.

Λεωνίδας Μπατάκης (Πρόεδρος ΑΝΟΜ): “Είναι οι πρώτοι αγώνες στη χρονιά, και είμαστε χαρούμενοι που τους διοργανώνουμε εμείς. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που βρέθηκε στο κολυμβητήριο, αλλά και τους μικρούς αθλητές που αγωνίστηκαν στα Σκαθάρεια, και βοηθούν τον σύλλογο να εξελιχθεί, και να κάνει λίγα ακόμη βήματα στον χώρο”.

Θανάσης Γιαννακάκης (Γενικός Γραμματέας ΑΝΟΜ): “Με την κυρία Θηβαίου προσπαθώ εδώ και ενάμιση χρόνο να πετύχω πολλά για τα μικρά παιδιά. Το κολυμβητήριο πρέπει να μείνει ανοιχτό, και θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας γι' αυτό. Είναι ευχή όλων μας, αυτά τα 230 παιδιά που φιλοξενεί ο σύλλογος να μην φύγουν από τον αθλητισμό, και να τα κρατήσουμε με νύχια και με δόντια. Στόχος μας είναι να δώσουμε υγεία και παιδεία σε αυτά τα παιδιά”.

Φώτης Παπαδόπουλος (Αντιδήμαρχος Μεταμόρφωσης): “Τα Σκαθάρεια που διοργάνωσε ο Αθλητικός Ναυτικός Όμιλος Μεταμόρφωσης, είναι μια διοργάνωση που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Είδατε και την συμμετοχή του κόσμου. Είναι παρήγορο στοιχείο στη σημερινή δύσκολη εποχή, την οποία διανύει η χώρα, το χαμηλό ηλικιακό όριο των κολυμβητών και η μεγάλη συμμετοχή, που μας βγάζει από το αδιέξοδο. Θέλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στον ΑΝΟΜ και την ΚΟΕ, η οποία πήρε την απόφαση να βοηθήσει και να συνδράμει ώστε να πραγματοποιηθούν αυτοί οι αγώνες. Όσον αφορά τον σύλλογο, είναι ένας σύλλογος που δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια, κυρίως με το κομμάτι της συγχρονισμένης κολύμβησης, και πλέον και σε άλλα κολυμβητικά αθλήματα και είναι ζωντανό κύτταρο της πόλης”.

Δημήτρης Διαθεσόπουλος (Πρόεδρος ΚΟΕ): “Πρόκειται η πρώτη κολυμβητική διοργάνωση για την αγωνιστική χρονιά 2012-13 και τυχαίνει αυτήν η πρώτη αγωνιστική διοργάνωση, να αφορά παιδιά προαγωνιστικών κατηγοριών, για παιδιά από 9 έως 12 ετών. Σε αυτή την εκδήλωση συμμετέχουν 24 σωματεία από το λεκανοπέδιο και περίπου 520 αθλητές. Ήταν μια επιτυχημένη διοργάνωση, στην οποία όλα πήγαν ρολόι. Όλοι είναι ευχαριστημένοι, και ευελπιστώ πως είναι δείγμα της δυναμικής της κολύμβησης στον χώρο του αθλητισμού. Ελπίζω πως παρά τις τεράστιες δυσκολίες και τα προβλήματα που έχουμε, τόσο η ΚΟΕ όσο και τα σωματεία θα συνεχίσουμε να δίνουμε το “παρών” σε τέτοιες μαζικές και σε μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων, διοργανώσεις. Ο ΑΝΟΜ είναι ένα σωματείο που εξελίσσεται ραγδαία. Ήδη διαθέτει τρία τμήματα ενώ ξεκίνησε μόνο με τμήμα συγχρονισμένης κολύμβησης, και πλέον έχει κολυμβητικό τμήμα με περίπου 20 παιδιά σε αυτούς τους αγώνες καθώς και τμήμα πόλο. Διοικείται από σωστούς και σοβαρούς ανθρώπους και πιστεύω πως θα έχει να δώσει πολλά στην Κολυμβητική Ομοσπονδία στο μέλλον”.

Τέλος, ενδεικτικό της καλής δουλειάς που γίνεται στα τρία τμήματα του ΑΝΟΜ (κολύμβηση, συγχρονισμένη κολύμβηση και πόλο) είναι οι υπεύθυνοι των τμημάτων αυτών. Στην κολύμβηση βρίσκεται η Σταυρούλα Ηλιοπούλου, στην συγχρονισμένη (φυσικά) η Μαρία Θηβαίου, ενώ στο πόλο ο Χρήστος Γιαντζόγλου, πρώην πολίστας του Παναθηναϊκού.

Ακολουθούν φωτογραφίες:

Στην φωτογραφία από αριστερά: Μαρία Θηβαίου, Θανάσης Γιαννακάκης, Σταυρούλα Ηλιοπούλου