ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Με αισιοδοξία για καλές επιδόσεις σε Νίκαια και Αμβέρσα

  21.01.2016 12:44       1086

Ξεκινούν αύριο οι αγώνες κολύμβησης στην Νίκαια της Γαλλίας , όπου οι κολυμβητές θα επιδιώξουν να πιάσουν τα όρια πρόκρισης για τις κορυφαίες διοργανώσεις που ακολουθούν και παράλληλα να πραγματοποιήσουν μια καλή προετοιμασία ενόψει συνέχειας.

Στο κολυμβητήριο «Jean Bouin» θα βρεθούν επτά κολυμβητές για το «GoldenTour» (22-24/1) της γαλλικής κολυμβητικής ομοσπονδίας. Ο συνοδός προπονητής των κολυμβητών μας στην Νίκαια, Παναγιώτης Βελέντζας, σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος αναφέρθηκε στο επίπεδο των αγώνων, τις προσδοκίες του από τους αθλητές μας και την εμπειρία της συμμετοχής στο μίτινγκ αυτό:

«Το επίπεδο σε αυτές τις διοργανώσεις είναι πολύ υψηλό και συμμετέχουν εξαιρετικοί κολυμβητές. Οι θέσεις των δικών μας αθλητών είναι επίσης αρκετά υψηλές και έχουμε αρκετά μεγάλες προσδοκίες. Για κάποιους αθλητές θα είναι αγώνες ελέγχου, ενώ για κάποιους άλλους θα αποτελέσουν αγώνες στόχου, ώστε να πετύχουν κάποιο όριο πρόκρισης. Αναμένουμε ένα πολύ ωραίο μίτινγκ, καθώς οι Γάλλοι είναι πάντα εξαιρετικοί διοργανωτές, ενώ θα αποτελέσει και μια πολύ χρήσιμη εμπειρία για τους κολυμβητές μας. Είμαστε αισιόδοξοι».

Αύριο μεταβαίνουν στην Αμβέρσα του Βελγίου για το «Flanders Speedo Cup» που διεξάγεται το Σαββατοκύριακο (23-24/1) τέσσερις κολυμβητές και κολυμβήτριες, μαζί με τον προπονητή τους, Άκη Οικονόμου. Ο κ. Οικονόμου, σε δηλώσεις του αναφορικά με το μίτινγκ στην Αμβέρσα και τις φιλοδοξίες του, υποστήριξε:

«Είναι οι πρώτοι αγώνες για το 2016, στους οποίους θα συμμετάσχουν οι κολυμβητές μας με αισιοδοξία. Πρόκειται για αγώνες υψηλού ανταγωνισμού, αφού πέρα από την συμμετοχή κολυμβητών από την Βρετανική Εθνική ομάδα, θα συμμετάσχουν και άλλοι κολυμβητές από Ευρωπαϊκές χώρες. Θα είναι ένα δυνατό τεστ για τα παιδιά και θέλω να πιστεύω ότι θα πραγματοποιήσουν καλές επιδόσεις και, γιατί όχι, να κάνουν τέτοιες επιδόσεις ώστε να πλησιάσουν ή και να φτάσουν τα όρια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ή τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ