ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Με αλλαγές λόγω τραυματισμών, στο Ζάγκρεμπ, η Εθνική μας ομάδα των Ανδρών

  08.12.2013 13:34       1094

ΦΩ

ΦΩΤΟ: Ο Σάκης Κεχαγιάς, ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης Ανδρών

Με πολλά προβλήματα λόγω τραυματισμών βασικών της παικτών, ταξιδεύει αύριο (9/12) στο Ζάγκρεμπ η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών, για το παιχνίδι με την Κροατία την Τρίτη (20.00 ώρα Ελλάδας), στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Β’ προκριματικού Ομίλου Ευρώπης στο Γουόρλντ Λιγκ.

Στην Αθήνα μένουν οι τραυματίες, Κώστας Τσαλκάνης, Χρήστος Αφρουδάκης, Βαγγέλης Δελακάς και Αλέξανδρος Γούνας, ενώ στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν οι εξής: Κώστας Γαλανίδης, Στέφανος Γαλανόπουλος (τερματοφύλακες), Γιάννης Φουντούλης, Κυριάκος Ποντικέας, Άγγελος Βλαχόπουλος, Μανώλης Πρέκας, Χριστόδουλος Κολόμβος, Κώστας Μουρίκης, Μανώλης Μυλωνάκης, Κώστας Γούβης, Θανάσης Χρυσοσπάθης, Γιώργος Δερβίσης και Μάριος Καπότσης.

Μετέχουν επίσης ο ομοσπονδιακός τεχνικός Σάκης Κεχαγιάς, ο συνεργάτης του Βαγγέλης Πάτρας, ο γιατρός Γιώργος Μαρίνος και ο Έφορος της Εθνικής ομάδας Σωτήρης Σταθάκης.

Διαιτητές στο παιχνίδι της Τρίτης είναι οι Άξελ Μπέντερ (Γερμανία), Λιούμπομιρ Ζούρεκ (Σλοβακία), με παρατηρητή από πλευράς Fina τον Πέτερ Μπούκελμαν (Ολλανδία).

Κεχαγιάς: «Ευκαιρία για τα νέα παιδιά»

Ψύχραιμα αντιμετωπίζει ο Σάκης Κεχαγιάς, τα αυξημένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Εθνική μας ομάδα, με τους τραυματισμούς βασικών της παικτών. Στέλνει δε το μήνυμα πως, το γεγονός αυτό, δίνει την ευκαιρία σε παιδιά που μπορεί να υπολογίζει η ομάδα στο μέλλον, να πάρουν εμπειρίες σ’ ένα παιχνίδι με έναν τόσο σπουδαίο αντίπαλο όπως η Κροατία (χάλκινη στη Βαρκελώνη το καλοκαίρι και χρυσή ολυμπιονίκης πριν ενάμιση χρόνο στο Λονδίνο).

«Τα προβλήματα είναι προβλήματα και οι τραυματισμοί,  τραυματισμοί. Σίγουρα δεν πάμε στο Ζάγκρεμπ με όλους τους παίκτες στην διάθεση μας, αλλά πιστεύω ότι είναι μια καλή ευκαιρία, για τα παιδιά που έρχονται από πίσω, να πάρουν εμπειρίες και να δείξουν τις δυνατότητες τους. Το παιχνίδι είναι δύσκολο φυσικά, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να αγωνιστούμε για το καλύτερο», τονίζει ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός.

Η Εθνική μας ομάδα ολοκλήρωσε το μεσημέρι της Κυριακής, την προετοιμασία της, στο Εθνικό κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ» του Πειραιά, όπου και έπαιξε «διπλό» με την αντίστοιχη του Καναδά που βρίσκεται στη χώρα μας για προετοιμασία.

Στο πρώτο παιχνίδι για τα προκριματικά του Γουόρλντ Λιγκ, στις 12 Νοεμβρίου στο Μίσκολτς, η Ελλάδα ηττήθηκε (5-8) από την Ουγγαρία που επίσης μετέχει στον Β’ Όμιλο.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ