ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ/ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Με άνεση στην 8άδα οι Άνδρες, 15-9 τη Ρουμανία, σειρά (αύριο) της Ισπανίας

  17.01.2016 21:16       814

Με χαρακτηριστική άνεση -από ένα σημείο και μετά- και με αρχοντική εμφάνιση, ανάλογη με την ποιότητα που έχει αποδείξει πλέον ότι διαθέτει, η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών επιβλήθηκε της Ρουμανίας με 15-9 στον χιαστί αγώνα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Βελιγράδι και προκρίθηκε στην 8άδα της διοργάνωσης.

Εκεί, στον προημιτελικό, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει την Ισπανία (η οποία είχε επιβληθεί σε άλλον χιαστί αγώνα, χθες, της Μάλτας με 14-3), ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 18/1 στις 19.45, με στόχο πλέον την πρόκριση στην 4άδα, την εδραίωση στην ελίτ της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης και τη διεκδίκηση ενός μεταλλίου, δηλαδή της επανάληψης μιας διάκρισης σαν αυτής το περασμένο καλοκαίρι στο Παγκόσμιο του Καζάν.

Οι Έλληνες διεθνείς ξεκίνησαν φουριόζοι και αποφασισμένοι τον αγώνα με τη Ρουμανία και προηγήθηκαν με 5-2 (5-3 υπέρ μας έληξε το πρώτο οκτάλεπτο). Στη συνέχεια οι Ρουμάνοι με το σκληρό τους παιχνίδι στην άμυνα και με σχετική ευστοχία στον παραπάνω κατάφεραν να φέρουν το ματς στην ισοφάριση στις αρχές της β’ περιόδου (5-5), αλλά μετά υποκλίθηκαν στην ανωτερότητα της ελληνικής ομάδας. (Είναι χαρακτηριστικό ότι το σκληρό παιχνίδι των Ρουμάνων ανάγκασε τον Δερβίση να αποβληθεί με αντικατάσταση με πρήξιμο στο μάτι και επέφερε σχισίματα στο πρόσωπο στους Δελακά και Μυλωνάκη).

Η Εθνική, λοιπόν, βελτιώθηκε σημαντικά και με την πολύ καλή της άμυνα και τον τερματοφύλακα Φλέγκα (που αντικατέστησε τον Γαλανόπουλο) μπλόκαρε όλα τα ατού της Ρουμανίας -και κυρίως τον Γκεόργκε που μας είχε κάνει τη ζημιά- και βρήκε λύσεις επιθετικά κυρίως στον παίκτη παραπάνω (10/16) και με πρώτα πιστόλια τους κορυφαίους περιφερειακούς της, τον Γιάννη Φουντούλη (με 6 γκολ και 2/2 πέναλτι) και τον Αλέξανδρο Γούνα (4 γκολ).

Η Ελλάδα έφτασε να προηγείται και με 14-7 και στη συνέχεια κράτησε δυνάμεις για το δύσκολο ματς με την Ισπανία, έκανε και επίδειξη δύναμης και θεάματος, για να έρθει το τελικό 15-9 υπέρ της. Η Ρουμανία είχε 5/12 π.π.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ 9-15

Οκτάλεπτα: 3-5, 3-5, 1-4, 2-1.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Στοενέσκου Φλέγκας
Ράντου 1 Μυλωνάκης 1
Νεγρεάν 2 Δερβίσης
Γκεόργκε 5 Γενηδουνιάς 1
Οάντα Φουντούλης Ι. 6
Μπουσίλα Ποντικέας
Τεοχάρι Αφρουδάκης Χρ. 2
Τσιοβεάνου Δελακάς
Γκοάντα Μουρίκης
Σάμπο 1 Κολόμβος 1
Γκίμπαν Γούνας 4
Ποποβίτσιου Βλαχόπουλος
Τιτς Γαλανόπουλος
Προπονητής: Ντέγιαν Στανόγεβιτς Προπονητής: Θοδωρής Βλάχος

Διαιτητές: Αλεσάντρο Σεβέρο (Ιταλία), Ντράγκαν Σταμπάλια (Κροατία).

Αναλυτικά το ΦΙΛΜ του ΑΓΩΝΑ Εδώ:

http://www.microplustiming.com/wpbelgrade2016/indexWPBelgrade_web.php (πατώντας πάνω στο result ROU – GRE).

Τα αποτελέσματα στα υπόλοιπα χιαστί του Ευρωπαϊκού Ανδρών: Μαυροβούνιο - Γαλλία 11-6, Σερβία - Σλοβακία 10-5, Κροατία - Ολλανδία 16-9, Ιταλία - Τουρκία 16-2, Ουγγαρία - Γεωργία 14-3, Ρωσία - Γερμανία 9-6.

ΟΙ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ (1-8): Δευτέρα 18/1: 19.45 Ισπανία - Ελλάδα, 21.15 Σερβία - Ρωσία. Τρίτη 19/1: 19.45 Ιταλία - Μαυροβούνιο, 21.15 Ουγγαρία - Κροατία.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής