ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / Νίκος Δεληγιάννης

«Με αυτοπεποίθηση στο Λονδίνο»

  11.07.2012 15:31       936

Για το τελευταίο τουρνουά προετοιμασίας εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων που διεξήχθη στο Πορτουγκαλέτε της Ισπανίας, μίλησε στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας ο Νίκος Δεληγιάννης.  

Ο διεθνής τερματοφύλακας του Ολυμπιακού έκανε έναν σύντομο απολογισμό αναφορικά με τις εμφανίσεις της ομάδας ξεκινώντας από τον αγώνα με την αντίπαλη Σερβία, όπου η Εθνική μας ηττήθηκε με σκορ 7-10.

«Το γκολ της ισοφάρισης αλλά και εκείνο με το οποίο η ομάδα της Σερβίας κατάφερε να περάσει μπροστά στο σκορ έπαιξαν καθοριστικό ρόλο. Μάλιστα, ο προπονητής μας ο κ. Άντριτς ακόμα επιμένει για τις δύο συγκεκριμένες φάσεις. Από εκείνο το σημείο και μετά δεν μπορούσαμε να διαχειριστούμε ένα τέτοιο αποτέλεσμα, γεγονός που αποτελεί και την “Αχίλλειο πτέρνα” μας. Στους αγώνες με την Ιταλία και με το Μαυροβούνιο, στο τουρνουά της Κοζέντσα, είχαμε χάσει πάλι από τέτοια λάθη. Πρόκειται για ένα θέμα που επαναλαμβάνεται και το επισημαίνουμε συνεχώς. Παρουσιάζουμε έλλειμμα στην διαχείριση του αποτελέσματος, κυρίως με τις δυνατές ομάδες, και σε αυτό πρέπει να επικεντρωθούμε περισσότερο».

Όσον αφορά τη νίκη της Εθνικής μας με 15-8 επί του Καναδά αλλά και την ήττα από την ίδια ομάδα στο τουρνουά της Κοζέντσα: «Στην Ιταλία η φυσική μας κατάσταση ήταν διαφορετική, ήμασταν πιο βαρείς. Ο Καναδάς είναι μία ομάδα που δεν συγκαταλέγεται στις μεγάλες δυνάμεις. Στον αγώνα που είχαμε στο τουρνουά της Ισπανίας με τον Καναδά κάναμε το ακριβώς αντίθετο απ’ ότι στο παιχνίδι με τη Σερβία. Δηλαδή, διαχειριστήκαμε σωστά το αποτέλεσμα και καταφέραμε να περάσουμε μπροστά στο σκορ με 10-8. Δείξαμε μια πάρα πολύ καλή εικόνα», δήλωσε ο Νίκος Δεληγιάννης και συνέχισε αναφερόμενος στο τελευταίο παιχνίδι με την οικοδέσποινα Ισπανία:

«Ο αγώνας αυτός ήταν η πιο κακή εικόνα που έχουμε παρουσιάσει μέχρι στιγμής στα δύο συνολικά τουρνουά προετοιμασίας πριν την Ολυμπιάδα του Λονδίνου. Παίξαμε νωθρά, δεν είχαμε σωστή προσέγγιση και ήμασταν γενικότερα αποπροσανατολισμένοι. Η Ισπανία κατάφερε να χτίσει μεγάλη διαφορά. Το γεγονός ότι ο αγώνας ήταν πρωινός αλλά και η κούραση του τελευταίου παιχνιδιού συνέβαλαν στο να χάσουμε. Ωστόσο, ήταν ένα καλό τεστ, μια πολύ καλή προσπάθεια και μια ευκαιρία να προσαρμοστούμε στις συνθήκες που θα επικρατούν στο Λονδίνο, καθώς θα υπάρχουν κι εκεί πρωινοί αγώνες».

Για τον πρώτο αγώνα της Εθνικής μας με την Κροατία στο Λονδίνο, ο οποίος έχει προγραμματιστεί για τις 29 Ιουλίου: «Η ομάδα της Κροατίας είναι από τα φαβορί για μετάλλιο. Πρόκειται ίσως για την πιο δυνατή ομάδα του Ομίλου. Ωστόσο, η πρεμιέρα κρύβει πάντα εκπλήξεις για τα φαβορί. Εμείς από την πλευρά μας, θα προσπαθήσουμε να έχουμε όσο καλύτερη πορεία γίνεται στον Όμιλο, ώστε να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση και να δείξουμε στις υπόλοιπες ομάδες ότι πάμε για σοβαρά πράγματα. Θα είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι με έντονο βαθμολογικό ενδιαφέρον».

Τέλος, ο τερματοφύλακας της Εθνικής μας Νίκος Δεληγιάννης αναφέρθηκε στην 13άδα του Έντμοντον, η οποία θα μας εκπροσωπήσει και στο Λονδίνο, επισημαίνοντας: «Σίγουρα η ομάδα είχε δείξει πολύ ενθαρρυντικά σημάδια στο Έντμοντον. Είχαμε παίξει ωραίο πόλο και τα σχόλια από τις υπόλοιπες ομάδες ήταν πολύ κολακευτικά για εμάς. Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν σε απόδοση σε σχέση με το τουρνουά του Έντμοντον. Πρόκειται για μία συμπαγή ομάδα, η οποία είναι ψυχολογικά δεμένη και παρουσιάζει συνοχή. Έχουμε τα φώτα να εμφανιστούμε περισσότερο δεμένοι και όλοι μαζί να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος