ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ-ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (U23)

Με ελπίδες και προσδοκίες σε μια νέα διοργάνωση - Δηλώσεις

  09.08.2023 12:28       3017

 Μια νέα διοργάνωση στην οποία βεβαίως η Ελλάδα θα είναι παρούσα, με αποστολή γεμάτη ελπίδες, προσδοκίες και αισιοδοξία…

Στο Δουβλίνο (Ιρλανδία) διεξάγεται το διάστημα 11-13 Αυγούστου 2023 το πρώτο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης Νέων Ανδρών-Νέων Γυναικών (U23) στο οποίο η χώρα μας θα συμμετάσχει με 16 αθλητές/τριες.

Η αποστολή «πέταξε» νωρίτερα για την Ιρλανδία, και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Άκης Οικονόμου που είναι μέλος της, τόνισε στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας: «Είναι μια νέα διοργάνωση και ως εκ τούτου δεν έχουμε εικόνα για τις δυσκολίες της. Σίγουρα περιμένουμε να είναι δύσκολη, με αθλητές/τριες μεγάλου φάσματος ηλικιών. Εμείς διαθέτουμε αθλητές/τριες που μπορούν να φέρουν καλά πλασαρίσματα τελικών και μακάρι να γυρίσουμε και με μετάλλια. Οι περισσότεροι είναι αρκετά έμπειροι, υπάρχουν και τα νέα παιδιά, πιστεύω ο ενθουσιασμός και η εμπειρία θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν υπέρ τους. Ίσως κάποιο «πιάσουν» και το όριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα, έχουν προετοιμασθεί με καλές συνθήκες παρότι αντιμετωπίσαμε δυσκολίες στη καθημερινότητα με τις καιρικές συνθήκες. Είναι πολύ καλό βήμα και ανυπομονούμε να δείξουμε το επίπεδο δουλειάς που έχουμε κάνει».

Στην αποστολή λοιπόν συμμετέχουν οι κολυμβητές/τριες: Χαρά Αγγελάκη (50-100-200μ πρόσθιο), Γεωργία Δαμασιώτη (50-100-200μ πεταλούδα), Ζαχαρούλα Καλογερή (50-200-400μ ελεύθερο), Βαγγέλης Μακρυγιάννης (50-100-200μ ύπτιο), Θόδωρος Ανδρεόπουλος (50-100μ ύπτιο, 100μ πεταλούδα), Σάββας Θώμογλου (50-100-200μ πρόσθιο), Στράτος Βολτέζος (50μ ελεύθερο, 50-100μ πεταλούδα), Δανιήλ Γιουρτζίδης (200-400μ μικτή), Τάσος Κούγκουλος (50-100μ ύπτιο, 100μ πεταλούδα), Δημήτρης Μάρκος (200-400-800-1500μ ελεύθερο), Γιώργος-Αρκάδιος Ασπουγαλής (50-100μ πρόσθιο), Στέργιος-Μάριος Μπίλας (50μ ελεύθερο, 50μ πεταλούδα), Απόστολος Παπαστάμος (200-400μ μικτή), Γεωργία Παυλοπούλου (50-200μ ελεύθερο), Βασίλης Σοφικίτης (200-400μ μικτή) και Σπύρος Γκικόπουλος (50-100μ πρόσθιο).

Τη συνοδεύει ακόμη, ο προπονητής Κώστας Χατζηπέτρου, η φυσιοθεραπεύτρια Έφη Βούλγαρη και ο αρχηγός αποστολής, Παντελής Παντής.

Στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, έκαναν δηλώσεις και οι πρωταγωνιστές:

Δανιήλ Γιουρτζίδης: «Είμαι ευγνώμων που μπορώ να αγωνιστώ σε αγώνες μαζί με την Εθνική ομάδα Ελλάδας, επίσης, έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ μαζί με μεγάλους αθλητές. Εκτός από το να κατεβάσω τους χρόνους μου και να πιάσω όρια για το επόμενο παγκόσμιο θα προσπαθήσω να βρίσκομαι στο βάθρο».

Γιώργος Ασπουγαλής: «Είμαι ενθουσιασμένος που θα συμμετάσχω στο ευρωπαϊκό Κ23 καθώς είναι μια διοργάνωση που είναι φτιαγμένη για τις ηλικίες μας και είναι πιο εφικτό το να πετύχουμε μια διάκριση. Ήταν καιρός να δημιουργηθεί μια τέτοια διοργάνωση καθώς κάνει πιο εφικτή την μετάβασή μας από εφήβους σε άνδρες. Όσο αφορά τις προσωπικές μου προσδοκίες, θέλω να γυρίσω από την Ιρλανδία και να είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με την παρουσία μου, είτε αυτό σημαίνει ένα μετάλλιο είτε όχι. Θέλω να κάνω ένα τέλειο κλείσιμο στην χρόνια έτσι ώστε να έχω ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο για την επομένη χρονιά».

Γεωργία Παυλοπούλου: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένη με τους αγώνες αυτούς. Είναι η πρώτη φορά που διεξάγονται και είμαι έτοιμη να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου και να απορροφήσω όλη την εμπειρία στο μέγιστο. Θα κολυμπήσω στη σκυταλοδρομία 4x100 ελεύθερο mixed και ο στόχος μου είναι να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει κάτι καλό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

Γεωργία Δαμασιώτη: Ήταν μια δύσκολη χρονιά φέτος με πολλή δουλειά. Είμαι ευχαριστημένη με την πορεία μου έως τώρα, αλλά θεωρώ ότι έχω κι άλλο να δώσω. Στόχος μου για το ευρωπαϊκό Κ23 είναι η επίτευξη ατομικών ρεκόρ».

Σάββας Θώμογλου: «Είμαι ενθουσιασμένος, για αυτούς τους αγώνες, είναι το τελευταίο τεστ της χρονιάς. Πιστεύω είμαι σε καλή κατάσταση και θα κυνηγήσω να βγάλω τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις. Μακάρι αυτοί οι αγώνες να πάνε καλά και να συνεχίσουν, γιατί είναι ένα μεγάλο κίνητρο για να κρατάει τους αθλητές στον πρωταθλητισμό και μετά τις πανελλήνιες εξετάσεις. Ευχομαι να πάμε καλά τώρα και στις επόμενες χρονιές η ομάδα της Ελλάδος να γίνεται όλο και μεγαλύτερη και πιο ανταγωνιστική».

Στράτος Βολτέζος: «Είμαι πολύ χαρούμενος και ενθουσιασμένος για τη συμμετοχή μου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Είναι τιμή μου να αγωνίζομαι με το εθνόσημο, μου δίνει τεράστιο κίνητρο και θα παλέψω για τη χώρα μου και όλους τους ανθρώπους που με στηρίζουν για να βρίσκομαι εκεί».

Σπύρος Γκικόπουλος: «Νιώθω ικανοποίηση που θα εκπροσωπήσω την χώρα μου μετά από καιρό. Πρόκειται για ένα νέο αθλητικό γεγονός, στόχος και φιλοδοξία μου είναι τόσο το ατομικό ρεκόρ όσο και μια θέση στον τελικό».

Στέργιος- Μάριος Μπίλας: «Είναι τελευταία διοργάνωση της σεζόν και νιώθω ιδιαίτερη τιμή που θα φορέσω το εθνόσημο για άλλη μια φορά. Όσον αφορά τους αγώνες, είναι η πρώτη φορά που θα πραγματοποιηθεί  σε αυτές τις ηλικιακές κατηγορίες ευρωπαϊκό πρωτάθλημα  και αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία για όλους. Έχουμε μία πολύ δυνατή ομάδα και θα παλέψουμε  για το καλύτερο αποτέλεσμα. Στα ατομικά μου αγωνίσματα έχω υψηλούς στόχους καθώς είμαι σε ιδανική κατάσταση τους τελευταίους μήνες».

Τάσος Κούγκουλος: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα εκπροσωπήσω την χώρα μας σε αυτό το ευρωπαϊκό Ππωτάθλημα U23. Είναι μια πρωτόγνωρη διοργάνωση, παρόλα αυτά θεωρώ ότι θα είναι ενδιαφέρουσα και με αρκετό ανταγωνισμό, κάτι που την καθιστά αυτομάτως και δύσκολη για διάκριση. Η ελληνική αποστολή αποτελείται από πολύ καλούς αθλητές και θα δώσουμε όλοι τον καλύτερο μας εαυτό για να πετύχουμε τους στόχους μας και να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες μας».

Χαρά Αγγελάκη: «Είμαι πολύ χαρούμενη που θα συμμετάσχω στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου και αυτό ελπίζω να ειναι τα ατομικά ρεκόρ στα αγωνίσματα μου».

Βασίλης Σοφικίτης: «Τα αγωνίσματα που θα κολυμπήσω είναι 200 και 400 μικτή ατομική. Πιστεύω ότι έχουμε κάνει σωστή προετοιμασία για αυτούς τους αγώνες. Θα  ήταν μεγάλη επιτυχία για μένα αν κατάφερνα να βρεθώ σε ένα τελικό και εκεί  να έχω την ευκαιρία να πετύχω μια καλή επίδοση που θα με βοηθήσει να συνεχίσω την επόμενη χρόνια με όρεξη και θέληση».

Θόδωρος Ανδρεόπουλος: «Με την τρίτη συμμετοχή μου συνολικά σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, θέλω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό όπως πάντα. Να το χαρώ και να κυνηγήσω τους τελικούς μέχρι και μετάλλιο, οπότε φυσικά θα είμαι ευχαριστημένος με πολλά ατομικά ρεκόρ μου πριν κλείσω και αυτή τη χρονιά».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος