ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / 17ο ΦΑΪΝΑΛ ΦΟΡ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

Με επίδειξη δύναμης στον τελικό ο Ολυμπιακός, 14-2 τον Παναθηναϊκό, πάει για νταμπλ

  27.05.2016 19:09       1092

Με εντυπωσιακό τρόπο πήρε την πρόκριση στον τελικό του 17ου Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου Ελλάδας στην υδατοσφαίριση ο Ολυμπιακός, που επιβλήθηκε με 14-2 του αιώνιου αντίπαλου Παναθηναϊκού στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης, στο κολυμβητήριο του ΝΟΒ στο Λαιμό.

Οι ερυθρόλευκοι επιβεβαίωσαν την κυριαρχία τους, έκαναν επίδειξη δύναμης και προκρίθηκαν για 24η φορά σε τελικό, στην ιστορία του θεσμού και διεκδικούν το 18ο Κύπελλο στην ιστορία τους και το 15ο νταμπλ τους (καθώς κατέκτησαν πριν από λίγες ημέρες και το πρωτάθλημα). Ο αντίπαλός τους στο τελικό του Σαββάτου 28/5 (18.00 στο ίδιο κολυμβητήριο) θα προκύψει από τον δεύτερο ημιτελικό Εθνικός - ΝΟ Βουλιαγμένης που θα γίνει απόψε στις 20.00.

Παράσταση για έναν ρόλο ήταν ο πρώτος ημιτελικός, με τον Ολυμπιακό να έχει ως βασικό όπλο του την εκπληκτική άμυνα και τον τερματοφύλακά του Γιόζιπ Πάβιτς σε μεγάλη μέρα. Οι ερυθρόλευκοι δυσκολεύτηκαν λίγο μόνο στην αρχή του αγώνα, αλλά στη συνέχεια επέβαλαν το ρυθμό τους και βρήκαν λύσεις επιθετικά με όλους τους τρόπους.

Προηγήθηκαν με 6-0 στο ημίχρονο, 9-0 στο τέλος του τρίτου οκτάλεπτου και 11-0 στα μέσα του τέταρτου. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πετύχει το πρώτο του γκολ στο 2.10 πριν από τη λήξη του αγώνα, μειώνοντας σε 11-1 με τον Πρίμορατς, που πέτυχε και τα δύο γκολ των πρασίνων (μείωσε σε 12-2), για να φτάσουμε στο τελικό 14-2.

Κορυφαίοι σκόρερ, που πέτυχαν από τρία γκολ για τον Ολυμπιακό, ήταν οι Κολόμβος, Φουντούλης Ι., Βλαχόπουλος.

Ο Ολυμπιακός είχε 4/8 παίκτη παραπάνω, 2/2 πέναλτι, 4 περιφέρεια, 3 φουνταριστός, 1 κόντρα. Ο Παναθηναϊκός είχε 2/10 με παίκτη παραπάνω.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 14-2

Οκτάλεπτα: 2-0, 4-0, 3-0, 5-2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ     ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ  
Πάβιτς       Καραμπέτσος  
Μυλωνάκης     Καπετανάκης  
Δελακάς 1     Πανταζόπουλος  
Γεννηδουνιάς     Καλογεράκος  
Φουντούλης Ι. 3     Βιτέλας    
Σμιθ 1       Πρίμορατς 2  
Ποντικέας     Κονγουέι    
Ντόσκας 1     Καρούντζος  
Μουρίκης 1     Αρουδάκης Γ.  
Κολόμβος 3     Δερμιτζάκης  
Γούνας 1       Τοράκης    
Βλαχόπουλος 3     Γαβαλάς Ι.  
Γαλανόπουλος     Καλομενίδης  
Προπονητής: Θοδωρής Βλάχος Προπονητής: Τεό Λοράντος

Διαιτητές: Μπουδραμής, Βόσικας

Αλυτάρχες: Μιχάλης Ανδρεάκος, Νίκος Λούτας

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής

Δείτε ΕΔΩ πώς μεταδώσαμε live τον αγώνα.