ΤΕΧΝΙΚΗ / 27ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ - ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Με έξι εκπροσώπους η Ελλάδα στους τελικούς της τελευταίας ημέρας στην πισίνα

  30.06.2019 11:58       1589

Ιδιαιτέρως θετική ήταν η παρουσία των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών και στους προκριματικούς της τέταρτης και τελευταίας ημέρας (στην πισίνα) του 27ου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Τεχνικής κολύμβησης Ανδρών - Γυναικών, στο κολυμβητήριο του ΠΕΑΚ Ιωαννίνων.

Έξι εκπροσώπους, λοιπόν, θα έχει η Ελλάδα στους τελικούς της Κυριακής (30/6), καθώς τόσοι πήραν την πρόκριση από τους πρωϊνούς προκριματικούς, με ελπίδες για ακόμα περισσότερα μετάλλια, που μέχρι στιγμής στη διοργάνωση είναι εννέα.

Έτοιμος να ανέβει για ακόμα μια φορά στο βάθρο είναι ο Αναστάσιος Μυλωνάκης που προκρίθηκε στον τελικό των 50 μ. άπνοια Ανδρών με τον 2ο καλύτερο χρόνο από τα προκριματικά, 14.35. Πολύ καλός και ο Γιάννης Πιπινιάς, στο ίδιος αγώνισμα, πήρε την πρόκριση για τον τελικό ως 4ος με 14.68 και φλερτάρει και αυτός με το μετάλλιο.

Η Εθνική ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ100 επιφάνεια Ανδρών προκρίθηκε στον τελικό του αγωνίσματος με την 3η καλύτερη επίδοση 2.25.54 Την ομάδα αποτελούν οι Γιάννης Πιπινιάς, Λουκάς Καρετζόπουλος, Νεκτάριος - Φώτης Τσιλικοχρύσος, Αναστάσιος Μυλωνάκης.

Στην ίδια σκυταλοδρομία των Γυναικών, η ομάδα μας προκρίθηκε στον τελικό με την 4η θέση στα προκριματικά και χρόνο 2.48.75. Μετέχουν οι Βασιλεία Τσιγκόια, Δήμητρα Ακριτίδου, Ιωάννα Παναγιωτίδου, Ειρήνη Δεληγιάννη.

Στα 50 μ. άπνοια Γυναικών, τέλος, είχαμε τις προκρίσεις στον τελικό της Σοφίας Κτενά, με την 6η επίδοση 16.98 και της Βασιλείας Τσιγκόια με την 7η, 17.12.

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ.

Το πρόγραμμα των αγώνων ΕΔΩ.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής