ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ - ΓΥΝΑΙΚΩΝ (25Μ.)

Με έξι ελληνικές συμμετοχές το πρόγραμμα των αυριανών (9/12) προκριματικών

  08.12.2023 13:13       1595

Με έξι ελληνικές συμμετοχές θα διεξαχθεί το αυριανό (Σάββατο 9/12) πρόγραμμα των προκριματικών της προτελευταία ημέρας στο  Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης 25άρας πισίνας στο Οτοπένι της Ρουμανίας.

Την αρχή θα κάνει ο Απόστολος Σίσκος, που θα αγωνισθεί στις 10:00 στη 2η από τις 3 προκριματικές σειρές στα 200μ ύπτιο.

Στις 10:07 θα ακολουθήσει η Μαρίλεια Δρασίδου που θα συμμετάσχει στη 1η από τις 3 σειρές στα 50μ πρόσθιο. Μιλώντας στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας ανέφερε: «Η προετοιμασία μου έχει πάει αρκετά καλά. Θεωρώ πως έχω κάνει μια τίμια προσπάθεια δεδομένων των συνθηκών. Έδωσα το 100%. Ο βασικός στόχος της σεζόν είναι η επίτευξη του ορίου για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα. Είναι η δεύτερη φορά που ενώ έχω πετύχει τον απαιτούμενο χρόνο, καλούμαι να τον επαναλάβω γιατί βρισκόμουν εκτός περιόδου πρόκρισης. Η 25αρα και οι διοργανώσεις σε τέτοια πισίνα εκλείπουν από τη χώρα. Δεν μπορώ να πω ότι έχω δουλέψει αρκετά πάνω στα κομμάτια που απαιτούνται. Παρόλα αυτά επειδή όπως έχω ξαναπεί η δουλειά που κάνεις δεν χάνεται ποτέ, θέλω να πιστεύω ότι η προσπάθεια μου θα αποδώσει τα μέγιστα. Η βελτίωση της επίδοσης μου είναι πάντα ο στόχος καθώς και η παρουσία μου σε ημιτελικό ή ακόμα καλύτερα σε τελικό. Κρατώντας στη μνήμη μου την τελευταία εμφάνιση της εθνικής μας ομάδας στο ευρωπαϊκό του Καζάν το 2021 που ήμουν και μέλος της, μόνο ανυπόμονη και αισιόδοξη μπορώ να είμαι».

Ο Στέργιος-Μάριος Μπίλας θα «πέσει» και στα 100μ ελεύθερο: θα τον δούμε στη 2η από τις 6 σειρές που θα διεξαχθούν (10:16).

Λίγες ώρες μετά τη συμμετοχή του στον τελικό στα 200μ μικτή ατομική, ο Ανδρέας Βαζαίος θα ξεκινήσει τη προσπάθειά του και στα 100μ μικτής. Θα λάβει μέρος στις 10:34 στη 3η από τις 4 σειρές που έχουν προγραμματισθεί.

Η Άννα Ντουντουνάκη στα 50μ πεταλούδα θα αγωνιστεί στις 10:41 στη 2η από τις 4 σειρές που θα διεξαχθούν.

Το πρόγραμμα των προκριματικών και των ελληνικών συμμετοχών, θα κλείσει ο Δημήτρης Μάρκος με την παρουσία του στη 4η σειρά των 800μ ελεύθερο και τη προσπάθειά του για πρόκριση στον τελικό της Κυριακής 10/12.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος