ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / Γιαννιώτης

«Με φώναζαν “champion”»

  07.02.2012 15:56       3232

Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής μας στη Σαγκάη, ο Σπύρος Γιαννιώτης παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη Ιστοσελίδα της ΚΟΕ, αναφορικά με τις προσδοκίες του στο Λονδίνο, τα δύο μετάλλια που κατέκτησε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας και της Αργεντινής, από όπου επέστρεψε χθες αλλά και την αντιμετώπιση των ανθρώπων στο εξωτερικό, όταν ακούνε ότι είναι Έλληνας.

1. Μετά τα δύο μετάλλια στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ήρθαν και τα δύο χρυσά στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Αυτά σε χρήζουν και φαβορί για κατάκτηση μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες;

Η λέξη φαβορί δεν μου αρέσει, σίγουρα όμως είμαι σε μία τέτοια τροχιά., στην τροχιά του μεταλλίου. Θέλω να ξεχάσω ό,τι έχω κάνει πριν και να σκέφτομαι μόνο μπροστά. Μόνο έτσι, θα μπορέσω να κάνω σωστά προπόνηση.

2. Απομένουν περίπου έξι μήνες για το Λονδίνο. Τι ακολουθεί στο πρόγραμμα;

Σε αυτούς τους μήνες έχω μόνο προπόνηση. Αυτός είναι ο στόχος, να μπορώ να κάνω σωστά προετοιμασία. Ενδιάμεσα όμως θα δώσω και κάποιους αγώνες, λογικά παγκόσμια Κύπελλα, στο Ισραήλ και στο Μεξικό.

3. Οι δύο αγώνες της σειράς του Παγκοσμίου Κυπέλλου έγιναν σε Βραζιλία και Αργεντινή. Πώς ήταν οι συνθήκες και η διοργάνωση;

Οι συνθήκες ήταν τελείως διαφορετικές και στους δύο αγώνες. Για αυτό με ευχαριστεί το γεγονός ότι τα κατάφερα και στους δύο. Δείχνει ότι η προπόνηση λειτουργεί και θα συνεχίσουμε σε αυτό το ρυθμό. Είχε και πολύ καλούς αθλητές, οπότε τα δείγματα ήταν αρκετά αντικειμενικά.

4. Ποια ήταν η αντιμετώπιση από τον κόσμο όταν έλεγες ότι είσαι Έλληνας, Οι αθλητές των άλλων χωρών αναφέρονταν στην κρίση;

Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, πολλοί ήξεραν τι είχα κάνει στο Παγκόσμιο στη Σαγκάη. Και δεν μιλάω για αθλητές αλλά για τον κόσμο που είχε έρθει για να μας δει. Χαρακτηριστικά, έλεγαν «champion» στα ισπανικά και στα πορτογαλικά, ανάλογα στην χώρα που βρισκόμουν. Όσον αφορά στου αθλητές, δεν έλεγαν κάτι, βλέπουν την κατάσταση περισσότερο χιουμοριστικά παρά εχθρικά.

* Στην φωτογραφία διακρίνεται ο Σπύρος Γιαννιώτης