ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Α1 ΑΝΔΡΩΝ / Β' ΦΑΣΗ

Με ηγέτη και σκόρερ τον Σάβελιτς και με ανατροπή, ο Εθνικός πήρε το "διπλό", 12-9 την ΑΕΚ

  05.03.2022 21:43       720

Ιδιαίτερα σημαντική αποδεικνύεται η προσθήκη του Μαυροβούνιου άσου Νίκιλας Σάβελιτς για τον Εθνικό Πειραιά, καθώς τον ενισχύσει ιδιαίτερα στη Β' φάση του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών.

Ο Σάβελιτς (φωτο αρχείου) ήταν ο πρωταγωνιστής και στον εκτός έδρας αγώνα του πάλαι ποτέ αυτοκράτορα, με ανατροπή, για την 3η αγωνιστική του G2 κόντρα στην ΑΕΚ, όπου συνέβαλε τα μέγιστα για να πάρει η ομάδα του το πολύτιμο "διπλό", καθώς επικράτησε με 12-9. Ήταν η δεύτερη νίκη των κυανολεύκων του Πειραιά στη Β' φάση και με αυτήν ανέβηκαν στην 3η θέση της βαθμολογίας του συγκεκριμένου γκρουπ, με 31 βαθμούς, έναν περισσότερο από την 4η ΑΕΚ.

Η Ένωση προηγήθηκε με 4-1 και 5-2, αλλά στη συνέχεια η ομάδα του Κουτουδιού έκλεισε την άμυνά της, βρήκε τις λύσεις επιθετικά, κυρίως με τον πρωταγωνιστή που προαναφέραμε και όχι μόνο έκανε τη μεγάλη ανατροπή, αλλά έφτασε και σε νίκη με τρία γκολ διαφορά.

ΑΕΚ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 9-12

Οκτάλεπτα: 3-1, 3-7, 1-1, 2-3.

ΑΕΚ (Δημήτρης Μάζης): Φλέγκας, Καζάζης 2, Παπούκας 2, Κριγιέστορατς 1, Βούκσεβιτς, Δίπλαρος, Τσιστράκης 1, Τσαταλιός 1, Παπάκος 1, Σταμέλος, Ηλιόπουλος 1, Μαυρωτάς Άρ., Κατσινούλας, Μανιουδάκης.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Φάνης Κουντουδιός): Γρηγοριάδης, Μανδαλιός, Κατσαγούνος 1, Τεσάνοβιτς, Βαλιανάτος 3, Θεοδόσης - Παπαλουκάς 1, Παπαδόγκωνας, Βιτέλας, Δερμιτζάκης, Μπεριστιάνος 2, Γαρδέρης, Σάβελιτς 5, Δροσόπουλος, Ιωάννου, Καραμπάτης.

Διαιτητές: Πολυχρονόπουλος, Σπανούδης

Αλυτάρχης: Δημήτρης Κύρκος

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής