ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Με καθολική αποδοχή ο πρόεδρος της European Aquatics Αντόνιο Σίλβα

  27.01.2024 12:24       759

Για πρώτη φορά στην ιστορία η Ελλάδα και η Κολυμβητική Ομοσπονδία ανέλαβαν να διοργανώσουν (σήμερα Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024 ) τη συνεδρίαση του κογκρέσου της European Aquatics, με μοναδικό θέμα τις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του νέου διοικητικού συμβουλίου, τους εκπροσώπους της στην World Aquatics και τα μέλη της επιτροπής δεοντολογίας.

Και το έπραξε άριστα. Οι εκπρόσωποι 45χωρών από τα 50 μέλη της E.A. που βρέθηκαν στην χώρα μας, θα αναχωρήσουν με τις καλύτερες των εντυπώσεων. Άψογα οργανωμένα όλα. Και με υψηλές παρουσίες, καθώς τις εργασίες παρακολούθησαν ο πρόεδρος της World Aquatics, Χουσεϊν Αλ Μουσαλάμ, ο ταμίας, Ντέιλ Νοϊμπέργκερ, καθώς και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος.

Ο Πορτογάλος Αντόνιο Σίλβα ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του προέδρου. Επανεκλέχθηκε παμψηφεί εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων.

Δήλωσε αμέσως μετά: «Είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα που δημιουργήσαμε στη European Aquatics τα τελευταία δύο χρόνια και οι σημερινές ομόφωνες αποφάσεις δείχνουν μια συλλογική δέσμευση για την προώθηση των αθλημάτων του Υγρού Στίβου και την προώθηση της συνεργασίας στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια κοινότητα. Δεν είναι ένα one man show, αλλά ένα κίνημα που θέλει να εργαστεί σκληρά μαζί προς όφελος των αθλημάτων του Υγρού Στίβου στην Ευρώπη και παγκοσμίως. Με αυτήν την νέα εντολή, είμαστε τώρα έτοιμοι να ξεκινήσουμε ένα νέο κεφάλαιο ανάπτυξης, καινοτομίας και συμμετοχής».

Πρώτος αντιπρόεδρος εκλέχθηκε ο Κροάτης Γιόσιπ Βάρβοντιτς και εκείνος με πλήρη στήριξη. Γενικός Γραμματέας ο Ισραηλινός Νοάμ Ζουί, Ταμίας η Αντίντα Μπάμα (Ολλανδία), και Αντιπρόεδροι κατά σειρά ψήφων οι Κυριάκος Γιαννόπουλος (πανηγυρική επανεκλογή με 90/90 ψήφους) Μάρκο Τρολ (Γερμανία) 89, Ζιλ Σεζιοναλέ (Γαλλία) 86, Ερκάν Γιαλτσίν (Τουρκία) 86, Κρίστερ Μάνιουσον (Σουηδία) 84 και Βάνια Ουντόβισιτς (Σερβία) 76.

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Γιαννόπουλος έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης και για το Bureau της World Aquatics, με σκοπό δηλαδή να εκπροσωπεί τη European Aquatics στην Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Την ΚΟΕ εκπροσώπησε επίσης ο Γενικός της Γραμματέας, Στέφανος Αυγουλέας. 

Τις εργασίες του κογκρέσου της European Aquatics παρακολούθησαν επίσης, η Βούλα Κοζομπόλη, Γενική Γραμματέας της Τεχνικής Επιτροπής Υδατοσφαίρισης της World Aquatics και ο Νίκος Ξυλούρης, μέλος του δ.σ. της ΚΟΕ και εκπρόσωπός της στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος