ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / Δημήτρης Διαθεσόπουλος

«Με λιανοντούφεκα του ’21 κερδίσαμε τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο!»

  07.07.2013 23:08       1210

ΦΩΤΟ: Η Εθνική μας ομάδα στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου

Την πρώτη θέση, όσον αφορά τις χώρες της COMEN και τη 2η στη γενική κατάταξη, κατέλαβε η Ελλάδα, στο Μεσογειακό Κύπελλο Συγχρονισμένης Κολύμβησης, που διεξήχθη φέτος στην Ανδόρα (4-7 Ιουλίου).

Ο Πρόεδρος της COMEN και της ΚΟΕ, κ. Δημήτρης Διαθεσόπουλος, μετά το τέλος των σημερινών απονομών, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, αναφερόμενος στην ιστορική επιτυχία της Εθνικής μας ομάδας των Κορασίδων:

«Το γεγονός πως από αυτή τη διοργάνωση, η Ελλάδα φεύγει με 8 μετάλλια (3 χρυσά, 3 αργυρά και 2 χάλκινα) και με δύο κύπελλα, αφού κατέκτησε την πρώτη θέση ανάμεσα στις χώρες της COMEN, μακριά από τον δεύτερο στη βαθμολογία και τη 2η στη γενική κατάταξη των χωρών, πίσω από την αυτοκράτειρα του αθλήματος, Ρωσία, συνιστά μία τεράστια επιτυχία!

Αρκεί να αναλογιστεί κανείς τις τραγικές συνθήκες κάτω από τις οποίες προετοιμάστηκαν τα συγκεκριμένα κορίτσια, αναφορικά με τους χώρους, τον τρόπο προπόνησης και βέβαια, τα οικονομικά της Ομοσπονδίας, που γνωρίζετε όλοι πως βρίσκονται σε πάρα πολύ άσχημο επίπεδο.

ΦΩΤΟ: Ο Πρόεδρος της COMEN και της ΚΟΕ, κ. Δημήτρης Διαθεσόπουλος

Μιλάμε για έναν πρωτόγνωρο θρίαμβο για την ιστορία της Συγχρονισμένης Κολύμβησης στην Ελλάδα. Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω την έκφραση, ότι με λιανοντούφεκα του 1821 καταφέραμε να κερδίσουμε τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο! Ίσως αυτή η έκφραση αποτυπώνει τα όσα διαδραματίστηκαν εδώ στην Ανδόρα.

Συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια, στις προπονήτριές τους και σε όλους όσους βρίσκονται δίπλα τους. Το μέλλον τους ανήκει. Είναι μια παρακαταθήκη για την ελληνική συγχρονισμένη κολύμβηση τα κορίτσια αυτά, που θεωρώ πως μπορούν να κρατήσουν πολύ ψηλά τη χώρα μας την επόμενη 15ετία.»

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος