ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Με λιγότερο στο τέλος ο ΠΑΟΚ, νίκησε 9-8 τον Πανιώνιο

  09.03.2013 15:44       895

Ο ΠΑΟΚ κινδύνεψε να χάσει ένα παιχνίδι στο οποίο προδιεγράφετο μια εύκολη επικράτησή του, λόγω της αποβολής χωρίς αντικατάσταση του Βαχαρέλη στα τελευταία λεπτά. Τελικά, ο Δικέφαλος του Βορρά νίκησε με την ψυχή στο στόμα τον Πανιώνιο με 9-8 στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο, στο ματς με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας Ανδρών.

Έτσι, οι Θεσσαλονικείς θα παραμείνουν στην 4η θέση της βαθμολογίας μετά το τέλος και αυτής της αγωνιστικής, καθώς θα έχουν και έναν αγώνα περισσότερο (έχουν δώσει το ματς της 16ης αγωνιστικής στην Πάτρα με τον ΝΟΠ).

Η επίμαχη φάση του αγώνα έγινε στο 3.17 πριν τη λήξη του τέταρτου οκτάλεπτου. Ο ΠΑΟΚ είχε προηγηθεί άνετα με 8-5 και σ΄εκείνο το χρονικό σημείο κέρδισε πέναλτι. Ο Δικέφαλος ευστόχησε στην εσχάτη των ποινών και έγινε το 9-5, αλλά ο Γιώργος Βαχαρέλης (ΦΩΤΟ) που κέρδισε το πέναλτι εκνευρίστηκε - προφανώς - με τον αντίπαλό του που του το έκανε και - σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο φύλλο αγώνα - τον χτύπησε με γροθιά. Κάτι που είδαν οι διαιτητές και τον απέβαλαν χωρίς αντικατάσταση, ενώ καταλογίστηκε και πέναλτι υπέρ του Πανιωνίου, ο οποίος μείωσε σε 9-6. Αυτό σήμαινε επίσης ότι ο ΠΑΟΚ θα αγωνιζόταν για τα υπόλοιπα 3 λεπτά και 17 δευτερόλεπτα με παίκτη λιγότερο (σ.σ. για 4 λεπτά λέει ο κανονισμός). Ετσι οι Νεοσμυρνιώτες, εκμεταλλευόμενοι την αριθμητική τους υπεροχή, μείωσαν απλά στο τελικό 9-8, χωρίς να καταφέρουν κάτι περισσότερο. 

Αναλυτικά τα όσα αναφέρονται στο φύλλο αγώνα από τους διαιτητές: "Στο 3.17 πριν τη λήξη του τέταρτου οκταλέπτου αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα χωρίς αντικατάσταση ο αθλητής του ΠΑΟΚ Νο 12 Βαχαρέλης Γιώργος διότι γρονθοκόπησε αντίπαλό του. Στο 0.09 πριν τη λήξη αποβλήθηκε ο βοηθός προπονητής του ΠΑΟΚ Πάνος Βέργος διότι ήρθε κατά πάνω μου και βρίζοντάς μας μου είπε: Ηρθες εδώ να μας γαμ...εις¨.

ΠΑΟΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 9-8

ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 2-2, 3-2, 2-1, 2-3.

ΠΑΟΚ (Μανώλης Γούναρης): Κεχαγιάς, Σαρησάββας, Μιτελούδης 1, Αληχανίδης Μ. 1, Παππάς 2, Αργυρός, Κόλιανιν, Αληχανίδης Β., Προσινικλής, Χρυσοσπάθης 3, Παπαποστόλου, Βαχαρέλης 1, Σολανάκης 1.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Αλέκος Βάσσος): Τζωρτζάτος, Αναστασιάδης, Λύκαρης Λ., Κουτσιαλής Χρ. 3, Θωμάκος 1, Τζαμαντάκης, Φούτρης, Σάκιτς 2, Αλβέρτης, Φωτίου 2, Αλεξάκης, Γαβαλάς Γ., Γαρταγάνης, Καρακάσης, Κουκής.

Διαιτητές: Σταυρόπουλος, Αχλαδιώτης

Αλυτάρχης: Μιχάλης Ράντσος

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής