ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΓΟΥΟΡΛΝΤ ΛΙΓΚ ΑΝΔΡΩΝ

Με Μαυροβούνιο, στον Πειραιά, η Εθνική μας ομάδα

  26.03.2013 13:39       1184

ΦΩΤΟ: Από τον αγώνα Ελλάδας - Τουρκίας

Με 13 πολίστες στην αποστολή της έρχεται το μεσημέρι στην Αθήνα η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης Ανδρών του Μαυροβουνίου, για τον αυριανό αγώνα με την Εθνική μας ομάδα στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Γουόρλντ Λιγκ.

Οι 13 του Μαυροβουνίου: Ντέγιαν Λάζοβιτς, Ντράσκο Μπργκούλιαν, Βιέκοσλαβ Πάσκοβιτς, Αντόνιο Πέτροβιτς, Νίκολα Μάρκοβιτς, Μίλιαν Πόποβιτς, Ντράγκαν Ντράσκοβιτς, Λούκα Σέκουλιτς, Ράντοβαν Λατίνοβιτς, Σάσα Μίσιτς, Φίλιπ Κλίκοβατς, Ούρος Κούκοβιτς, Μίλος Σκεπάνοβιτς

Στην αποστολή επίσης, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Ράνκο Πέροβιτς, οι συνεργάτες του Βίντο Λόμπαρ και Σιμόνε Ριγκάλτζα, καθώς και ο γιατρός Πρέντραγκ Ντάμποβιτς.

Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στο Εθνικό Κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ» του Πειραιά, με ώρα έναρξης 17.00 (απευθείας μετάδοση από την ΕΤ 1) και με διαιτητές τους Μάσιμο Σαβαρέζε (Ιταλία) και Σεβάν Αρσλανιάν (Τουρκία). Παρατηρητής από πλευράς Fina, ο Αλεξάνταρ Σόσταρ (Σερβία).

Η εθνική ομάδα του Μαυροβουνίου θα προπονηθεί απόψε (20.00) και αύριο το πρωί (10.00), στον Πειραιά, ενώ μία ώρα νωρίτερα (19.00 και 09.00 αντίστοιχα) το ίδιο θα πράξει και η Εθνική μας ομάδα.

Το Μαυροβούνιο, έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση του στην Τελική Φάση της διοργάνωσης (Τσέλιαμπινσκ, 11-16 Ιουνίου). Στο παιχνίδι του Α’ Γύρου στη Μπούντβα (3/11/12), η Εθνική μας είχε ηττηθεί 9-11.

Η Βαθμολογία του Α’ Ομίλου της Ευρώπης:

1. Μαυροβούνιο          44-28   12

…………………………………

2. Κροατία                   41-29   6

-. ΕΛΛΑΔΑ                53-26   6

4. Τουρκία                   13-68   0

Αύριο επίσης διεξάγεται το παιχνίδι Κροατία – Τουρκία, στο Ζαντάρ.

Επόμενη και τελευταία αγωνιστική, το ερχόμενο Σάββατο (30 Μαρτίου), με την Εθνική μας ομάδα να αγωνίζεται στη Ριέκα με την Κροατία και το Μαυροβούνιο να υποδέχεται την Τουρκία, στο Χέρτζεγκ Νόβι.

Από τον Β’ Όμιλο της Ευρώπης έχει ήδη προκριθεί η Σερβία, ενώ από τον Γ’, το εισιτήριο διεκδικούν Ουγγαρία και Ιταλία (η Ρωσία μετέχει ως διοργανώτρια).

Οι αγώνες του Ομίλου της Αμερικής θα διεξαχθούν 24-27 Μαϊου, στις ΗΠΑ, ενώ οι αντίστοιχοι του Ομίλου Ασίας / Ωκεανίας, 9-14 Μαϊου στο Ώκλαντ (Νέα Ζηλανδία, Ιαπωνία, Κίνα). Προκρίνονται από 2 ομάδες.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ