ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΑΝΔΡΩΝ

Με “μπροστάρη” τον Γενηδουνιά, πολύτιμη νίκη ο Ολυμπιακός, 10-7 την Μπαρτσελονέτα (pics)

  20.03.2024 20:58       666

Με ηγέτη και σκόρερ τον Ντίνο Γενηδουνιά, ο Ολυμπιακός υπέταξε την Μπαρτσελονέτα με 10-7, στο Εθνικό κολυμβητήριο Πειραιά, το βράδυ της Τετάρτης (20/3) και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στον Όμιλο της προημιτελικής φάσης του Champions League και στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής.

Μία πολύτιμη νίκη για τους ερυθρόλευκους, που μπαίνουν στο “κόλπο” της πρόκρισης και θα ταξιδέψουν, πλέον, στην Ιταλία για να αντιμετωπίσουν την Μπρέσια την επόμενη αγωνιστική, με ανεβασμένη ψυχολογία.

Με βασικό όπλο την άμυνα και τον Γενηδουνιά σε μεγάλη μέρα (5 γκολ και ασίστ και άμυνα), ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα από νωρίς και βρέθηκε μπροστά με 6-2 και 7-4. Η Μπαρτσελονέτα πλησίασε μειώνοντας στα 2 γκολ, 8-6, αλλά σε καθοριστικό σημείο ο Βάμος ανέλαβε δράση, βρήκε δίχτυα από το σημείο του πέναλτι και λιγότερο από δύο λεπτά πριν Πό την ολοκλήρωση του ματς το "κλείδωσε" για χάρη του Ολυμπιακού. Το μόνο που κατάφεραν οι παίκτες της καταλανικής ομάδας ήταν να μειώσουν σε 9-7, πριν ο Γενηδουνιάς βάλει το κερασάκι στηνερυθρόλευκη τούρτα, με διαγώνιο σουτ.

Αναλυτικά η διακύμανση ΕΔΩ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΕΤΑ 10-7

Οκτάλεπτα: 4-2, 2-0, 2-2, 2-3.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χρβόγε Κόλιανιν): Μπίγιατς, Λόντσαρ 1, Βάμος 1, Γενηδουνιάς 5, Φουντούλης, Γούβης, Δερβίσης 1, Μπούσλιε, Αλαφραγκής, Δήμου Τ. 2, Γκίλλας, Παπαναστασίου, Ζερδεβάς.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΕΤΑ (Έλβις Φάτοβιτς): Αγκίρε, Φαμέρα, Σαναχούια 1, Μούνιαριθ 3, Ντε Τόρο, Λαρούμπε, Παβιγιάρ 1, Πολ, Ταχούλ, Περόνε 1, Μπιέλ 1, Ζόβιτς, Πόρτερ.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής