ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΟΕ

Με ομοφωνία των Σωματείων η έγκριση του Προϋπολογισμού

  31.10.2014 17:18       1435

Ομόφωνα εγκρίθηκε, από τους εκπροσώπους 119 Σωματείων – Μελών της ΚΟΕ που παραβρέθηκαν στη Γενική Συνέλευση, ο Προϋπολογισμός της Ομοσπονδίας για το 2015 ο οποίος και ανέρχεται στο συνολικό ύψος των 3.930.000 ευρώ.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος στην εισήγηση του, επανέλαβε την πάγια θέση του ότι η έγκριση του Προϋπολογισμού από την Πολιτεία ουδέποτε συμβαδίζει με την πραγματικότητα. «Καταθέτουμε τον Προϋπολογισμό μας και έρχεται μετά η Πολιτεία και λέει αυτά πάρτε και κόφτε το λαιμό σας. Χωρίς διαβούλευση, χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια», τόνισε.

Συνέχισε δε λέγοντας ότι «αντιπροσωπεύουμε το 40% των επιτυχιών του ελληνικού αθλητισμού, αλλά οι υπολογισμοί γίνονται από υπηρεσιακούς παράγοντες τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι, έξι το λαδόξιδο. Δεν είναι σημερινό βέβαια το πρόβλημα, πάντοτε έτσι γινόταν. Αλλά οι οριζόντιες περικοπές που γίνονται είναι άδικες».

Σε αντιδιαστολή αναφέρθηκε στην αξιολόγηση που γίνεται από την ΕΟΕ στα αθλήματα. «Με βάση τον πίνακα επιχορηγήσεων, η ΚΟΕ βρίσκεται στο 60% άλλης Ομοσπονδίας που εμφανίζεται 1η στη λίστα. Η ίδια όμως Ομοσπονδία, στην αξιολόγηση της ΕΟΕ, βρίσκεται στο 20% της ΚΟΕ. Αυτό τα λέει όλα».

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ σημείωσε ακόμη ότι έχει την πληροφόρηση πως και φέτος η Ομοσπονδία θα πάρει τα ίδια με το 2014, δηλαδή 1,6 εκατ. Ευρώ (αρχικά), πριν επέλθει διαφοροποίηση στα μέσα του χρόνου με εξτρά επιχορήγηση για τις Ομοσπονδίες, με την οποία η ΚΟΕ έφτασε στα 2,6 εκατ. Ευρώ.

Δεν παρέλειψε πάντως να στείλει και τα μηνύματα του. «Στο τέλος του χρόνου θα εκπλαγείτε με τη νοικοκυροσύνη μας. Εδώ θα είμαστε τον Μάρτη για να τα πούμε αυτά. Παρά τον κατατρεγμό μας, παρά τα τεράστια προβλήματα που όλοι ξέρετε ότι αντιμετωπίζουμε, για παράδειγμα με τους αθλητικούς χώρους, πάμε μπροστά. Επιμένουμε και προχωράμε. Οι καπεταναίοι όμως στα μποφόρ φαίνονται. Θα έλθει και η στιγμή που θα φύγω. Αλλά όχι όπως ονειρεύονται κάποιοι, στα διάφορα καφέ. Τους περιμένουμε. Όλα στην ώρα τους όμως».

Ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος ανακοίνωσε επίσης ότι στις αρχές του νέου χρόνου θα διοργανωθεί από την ΚΟΕ διημερίδα με αντικείμενο της τη λειτουργία των αθλητικών χώρων.

«Εκεί θα δούνε κάποιοι και με στοιχεία ότι η λειτουργία των κολυμβητηρίων δεν κοστίζει περισσότερο από άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις. Θα πέσουν αρκετοί μύθοι και αρκετές θεωρίες και δικαιολογίες για τα προβλήματα που υπάρχουν στα κολυμβητήρια. Ελπίζουμε στην διημερίδα αυτή ότι θα έχουμε μαζί μας και την Πολιτεία», όπως είπε.

Ομόφωνα εξάλλου επήλθε τροποποίηση κάποιων διατάξεων άρθρων του Καταστατικού της ΚΟΕ, σύμφωνα με σχετική οδηγία της Πολιτείας για την διαφάνεια στον Αθλητισμό.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ