ΤΕΧΝΙΚΗ / 27ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Με παραδοσιακά στοιχεία της Ηπείρου και μοντέρνες πινελιές η Τελετή Έναρξης (photos)

  26.06.2019 23:24       11695

Λιτή και απέριττη, αλλά και εμπλουτισμένη με στοιχεία από την παράδοση της “ευάνδρου” Ηπείρου, αλλά και με μοντέρνες καλλιτεχνικές πινελιές και με χρώμα Ολυμπιακών αγώνων, ήταν η Τελετή Έναρξης του 27ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Τεχνικής Κολύμβησης, που έγινε στον μώλο της λίμνης Παμβώτιδας, στα Ιωάννινα, το απόγευμα της Τετάρτης (26/6).

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρέλαση των αποστολών των 20 Εθνικών ομάδων  που λαμβάνουν μέρος στους αγώνες, ανάμεσά τους και της ελληνικής, με σημαιοφόρο τον Λουκά Καρετζόπουλο.

Στη συνέχεια χαιρετισμούς απηύθηναν ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Ταμίας της ΚΟΕ και Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλημάτων της CMAS Ηλίας Ξιάρχος, ο ΓΓΑ Ιούλιος Συναδινός, ο Δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας, ο εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Ηπείρου και η Πρόεδρος της CMAS Άννα Αρζάνοβα, η οποία κήρυξε και επισήμως την έναρξη των αγώνων. Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος, που απουσίαζε από την Τελετή Έναρξης λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων -αλλά θα παραβρεθεί από την Πέμπτη στους αγώνες-, έστειλε το δικό του μήνυμα που διαβάστηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Ακολούθησε η ανάκρουση του ελληνικού εθνικού ύμνου, αλλά και του ύμνου των Ολυμπιακών Αγώνων και αυτού της CMAS.

Τη σκυτάλη πήρε το γιαννιώτικο χορευτικό συγκρότημα, που με τη συνοδεία παραδοσιακών μουσικών οργάνων και μελωδών, χόρεψε τοπικούς χορούς της Ηπείρου.

Κι από την παραδοσιακή μουσική και τους χορούς, το πρόγραμμα πέρασε στον μοντέρνο εναέριο ακροβατικό χορό, με την Eliana Noon να εκτελεί ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα στον αέρα. Ήταν μια χορογραφία προσαρμοσμένη καλλιτεχνικά στο πλαίσιο των αγώνων! (Δείτε σχετικές photos στο πάνω μέρος του δημοσιεύματος).

Οι αγώνες ξεκινούν το πρωί της Πέμπτης (27/6) στις 9.30, στο κολυμβητήριο του ΠΕΑΚ Ιωαννίνων, με τους προκριματικούς και συνεχίζονται το απόγευμα, στις 18.00, με τους τελικούς της πρώτης ημέρας.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής