ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / FINA WORLD SERIES SUPER FINAL / MEDIA DAY

"Η κατάθεση της ελληνικής ψυχής και του πάθους θα γίνει και σε αυτήν τη διοργάνωση" - "Νέο αίμα και με πνεύμα νικητή" (pics)

  18.05.2022 14:58       1519

Όλα είναι έτοιμα, από οργανωτικής και αγωνιστικής πλευράς για τη διοργάνωση του "FINA World Series Super Final" της Καλιτεχνικής Κολύμβησης που θα διεξαχθεί από την Παρασκευή 20 Μαΐου έως και την Κυριακή 22 του μήνα στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, με τη συμμετοχή 131 αθλητριών και 7 αθλητών από 23 χώρες των τριών ηπείρων Ευρώπης, Αμερικής και Ασίας και με διοργανώτρια την ΚΟΕ. Έτοιμη και η Εθνική ομάδα της Ελλάδας, που έχει δουλέψει σκληρά τόσο γι αυτή τη διοργάνωση, όπου θα δοκιμαστούν κυρίως τα νέα κορίτσια της ανανεωμένης ομάδας, όσο και για τις άλλες μεγάλες διοργανώσεις του καλοκαιριού, τα Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα Γυναικών και Νεανίδων.

Σε μια όμορφη, χαλαρή συνάντηση των εκπροσώπων του Τύπου με τα κορίτσια της Εθνικής ομάδας και τις ομοσπονδιακές προπονήτριες Αναστασία Γκούτσεβα και Βαρβάρα Λιθαδιώτη (που μίλησαν για το νέο αίμα, το ομαδικό πνεύμα και την κατάθεση ψυχής που κάνουν τα κορίστια της Ελλάδας), στην καθιερωμένη Media Day, στον περιβάλλοντα χώρο της πισίνας που θα γίνουν οι αγώνες και αμέσως μετά την προπόνηση της Τετάρτης (18/5), παρουσία του προέδρου της ΚΟΕ Κυριάκου Γιαννόπουλου, της υπεύθυνης εφόρου του αθλήματος και μέλους του ΔΣ της ΚΟΕ Δέσποινας Καράμπελα, αλλά και του γενικού διευθυντή Γιάννη Γιαννουρή, συζητήθηκαν όλα τα θέματα της διοργάνωσης, αλλά και των στόχων του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Αναλυτικά, τα όσα δήλωσαν οι παριστάμενοι:

Κυριάκος Γιαννόπουλος (Πρόεδρος ΚΟΕ): "Η Κολυμβητική Ομοσπονδία, όπως έχει δεσμευτεί, φέρνει στην Ελλάδα μια ακόμα μεγάλη διοργάνωση, υπό την ομπρέλα της FINA. Ευελπιστούμε σε οργανωτική επιτυχία. Ευχαριστώ τον κ. Γιαννουρή και την κ. Καράμπελα και όλους όσοι θα συμβάλουν στην επιτυχία του event. Τα κορίτσια έχουν προετοιμασταεί κατάλληλα και οι αγώνες αυτοί θα αποτελέσουν προπομπό για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει σε έναν μήνα στη Βουδαπέστη. Δίνουμε μεγάλο βάρος στην ανάπτυξη του αθλήματος και μέσα από την προσπάθεια που κάνουμε, η αφρόκρεμα της Καλλιτεχνικής θα δώσει τη ώθηση και στα νέα παιδιά να έρθουν στο άθλημα. Καλή επιτυχία στα κορίτσια, είμαστε πάντα δίπλα στους αθλητές, που είναι οι πρωταγωνιστές, αλλά και στους προπονητές τους. Ευχαριστώ και τους χορηγούς μας για τη στήριξη".

Δέσποινα Καράμπελα (μέλος ΔΣ ΚΟΕ, έφορος Καλλιτεχνικής Κολύμβησης): "Πρόκειται για μια μεγάλη διοργάνωση που είναι τιμή για μας και την Ελλάδα, που τη φιλοξενούμε. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο κ. Γιαννόπουλο, τον κ. Γιαννουρή και όλα τα μέλη του ΔΣ για τη στήριξη και όλο το προσωπικό της Ομοσπονδίας, που δουλεύει σκληρά για να πετύχουμε. Ενωμένοι, όλοι μαζί καταφέρνουμε και φέρνουμε σε πέρας επιτυχώς σπουδαίες διεθνείς διοργανώσεις. Για την Εθνική θέλω να πώ ότι πιστεύουε σε αυτή την ομάδα, στα κορίτσια και στις προπονήτριές τους. Είναι ένα άθλημα δύσκολο, που χρειάζεται σκληρή δουλειά, αλλά θα τα καταφέρουμε. Τα αστέρια πάντα λάμπουν και τα δικά μας θα λάμψουν σε αυτή διοργάνωση, αλλά και στη συνέχεια. Ο Super Final του FINA World Series είναι ένα μεγάλο στοίχημα για μας. Tο αναλάβαμε σχετικά αργά, αλλά να είστε σίγουροι ότι θα τα πάμε τέλεια και όλοι θα μιλούν γι αυτούς τους αγώνες".

Γιάννης Γιαννουρής (γενικός διευθυντής ΚΟΕ): "Από την πρώτη στιγμή, ο Πρόεδρος Κυριάκος Γιαννόπουλος και όλοι μας δείχνουμε την αγάπη μας για το άθλημα. Είμαστε υπερήφανοι που φιλοξενούμε αυτές τις μέρες την αφρόκρεμα του αθλήματος εδώ, στο ωραιότερο κολυμβητήριο του κόσμου, ένα στολίδι. Και ευχαριστούμε τους ανθρώπους του ΟΑΚΑ, που μας στηρίζουν και φέρνουμε εδώ μεγάλα events, για να τα χαίρονται οι πρωταγωνιστές - αθλητές και ο φίλαθλος κόσμος".

Αναστασία Γκούτσεβα (ομοσπονδιακή προπονήτρια): "Έχει γίνει ανανέωση. Πιστεύουμε στο καινούργιο αίμα, στο καινούργιο πνεύμα της ομάδας. Δίνουμε βάρος στις νέες ηλικίες, για να έχουμε μέλλον και προοπτικές. Θα δείξουμε μοναδικό ελληνικό ομαδικό πνεύμα και πάθος, καυτή καρδιά και θα προωθήσουμε άθλημα. Θα δώσουμε τα πάντα. Αυτή η φλόγα που δείχνει αυτή η χώρα και οι άνθρωποί της δεν υπάρχει πουθενά. Θα γίνει διαφήμιση του αθλήματος εδώ, αλλά κρατάμε και μυστικά εν όψει του Παγκοσμίου πρωταθλήματος και του Ευρωπαϊκού. Θα αγωνιστούμε στο Τεχνικό Σόλο με την εκπρόσωπο της Νεανίδων Ζωή Καράγγελου, στο Τεχνικό και Ελεύθερο Ντουέτο με τις Κρυσταλένια Γιαλαμά, Ελένη Φραγκάκη και αναπληρωματική η Ιφιγένεια Κρομμυδάκη, στο highlight και στο Κόμπο. Και όσο για τους στόχους δεν θέλω να πω νούμερα και θέσεις, αλλά μετά τους Ολυμπιακούς του Τόκιο έχουν αλλάξει πολλά, όλα είναι ρευστά και όλα μπορούν να γίνουν.

Αρκτές νέες, αλλά και πιο έμπειρες αθλήτριες περιλαμβάνει η ομάδα, όπως είπε η κ. Γκούτσεβα και σε αυτή τη διοργάνωση θα δοθεί βάρος στις Νεάνιδες εν όψει του αντίστοιχου Παγκόσμιου και Ευρωπαίκού πρωταθλήματος. Θα αγωνιστούν: Ζωή Καράγγελου (Σόλο Τεχνικό, highlight, Κόμπο), Κρυσταλένια Γιαλαμά (Ντουέτο Τεχνικό Ελεύθερο, highlight, Κόμπο), Ελένη Φραγκάκη (Ντουέτο, highlight, Κόμπο), Ιφιγένεια Κρομμυδάκη (αναπληρωματική Ντουέτο, highlight, Κόμπο), Μαρία Καραπαναγιώτη (highlight, Κόμπο), Ζωή Αγραφιώτη (highlight, Κόμπο), Μαρία Αλζιγκούζη (highlight, Κόμπο), Δανάη Καριώρη (highlight, Κόμπο), Αντριάνα Μισίκεβιτς (highlight, Κόμπο), Λυδία Παπαναστασίου (highlight, Κόμπο), Σοφία Μαλκογεώργου (highlight, Κόμπο). Η Ευαγγελία Πλατανιώτη που ήταν παρούσα δεν θα αγνιστεί στη συγκεκριμένη διοργάνωση, θα είναι στο Παγκόσμιο Γυναικών στο Σόλο και στο Ντουέτο μαζί με την Σοφία Μαλκογεώργου.

Βαρβάρα Λιθαδιώτη (συνεργάτης ομοσπονδιακή τεχνικός): "Στόχος να δώσουμε τον καλύτερό αμς εαυτό, να κάνουμε ένα μπαμ και να μείνουν όλοι με το  στόμα ανοιχτό. Έχουμε διαλέξει θέμα στο highlight με την επωνυμία "Η ελληνική ψυχή" και στο Κόμπο το "Africa". Σιγά σιγά θα γίνει η τελική επιλογή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024".

Ευαγγελία Πλατανιώτη: "Αποφασίσαμε με την προπονήτρια να αγωνίζομαι μόνο στο Σόλο και το Ντουέτο Γυναικών, μαζί με τη Σοφία Μαλκογεώργου. Πάμε καλά, συνεργαζόμαστε άψογα, την ευχαριστώ. Εδώ σε αυτήν τη διοργάνωση δεν θα παρουσιάσουμε κάτι, αλλά θα τα δώσουμε όλα στο Παγκόσμιο Γυναικών και στ Ευρωπαίκό, όπου θα δείξουμε την ελληνική ψυχή".

Σοφία Μαλκογεώργου: "Είναι μεγάλη χαρά και τιμή που θα βρίσκομαι μαζί με την Ευαγγελία στο Ντουέτο, έχουμε μια άψογη συνεργασία. Είμαι και σε όλα τα ομαδικά και θα μετέχω στη διοργάνωση του Super Final όπου θα δώσουμε την ψυχή μας μπροστά στο ελληνικό κοινό".

Ζωή Καράγγελου: "Είμαι πολύ χαρούμε που θα εκπροσωπήσω την Ελλάδα στο Τεχνικό Σόλ, σε μια τέτοια μεγάλη διοργάνωση, μέσα στη χώρα μας και θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου)".

Κρυσταλένια Γιαλαμά, Ελένη Φραγκάκη: "Σε κάθε αγώνα θέλουμε να είμαστε και καλύτερες. Θα βάλουμε τα δυνατά μας να πάμε καλύτερα καλύτερα από το Παρίσι. Έχουμε πολύ καλή συνεργασία"

Ιφιγένεια Κρομμυδάκη:" Θα δώσουμε το καλύτερό μας εαυτό μας στα ομαδικά. Έχουμε δουλέψει σκληρά, κάτω και από δύσκολες συνθήκες, αλλά και ευνοϊκές και θεωρώ ότι θα βγει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα".

Αναλυτικές πληροφορίες, το πρόγραμμα, αλλά και τις συμμετοχές και το πρόγραμμα μπορείτε να βλέπετε στο λινκ ΕΔΩ.

ΤΟ "HELLAS OPEN"

Σχεδόν παράλληλα με τη μεγάλη αυτή διοργάνωση, θα γίνει -από την Πέμπτη (19/5) έως και το Σάββατο (21/5)- στο ΟΑΚΑ και το διεθνές μίτινγκ συλλόγων "HELLAS OPEN". Δείτε πρόγραμμα και αναλυτικές πληροφορίες ΕΔΩ.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής