ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / 18ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ/ ΑΛΜΑΤΙ

Με πάθος και ψυχή στην 4άδα η Εθνική, 13-12 την Κροατία, με Σερβία στον ημιτελικό

  10.09.2015 15:10       3266

Αυτή είναι η πραγματική Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Νέων Ανδρών!  Με μεγαλείο ψυχής, με πάθος που περίσευσε και ξετυλίγοντας το τεράστιο ταλέντο τους και τις ικανότητές τους, οι παίκτες του Θοδωρή Χατζηθεοδώρου έκαναν ένα σπουδαίο παιχνίδι στον προημιτελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Αλμάτι του Καζακστάν απέναντι στην πολύ ισχυρή Κροατία, επιβλήθηκαν με 13-12 και προκρίθηκαν πανηγυρικά στην 4άδα της διοργάνωσης.

Η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει πλέον τη Σερβία στον ημιτελικό της Παρασκευής 11/9 (16.40), που νωρίτερα επιβλήθηκε της Ισπανίας με 15-11 στον άλλο προημιτελικό. O άλλος ημιτελικός (που είναι προγραμματισμένος για αύριο στις 18:00), θα γίνει ανάμεσα σε Ουγγαρία (επικράτησε του Μαυροβουνίου με 15-12) και Ιταλία (νίκησε την Αυστραλία με 20-9).

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έδειξε τον καλύτερό του εαυτό και ήταν αυτή η πιο εντυπωσιακή εμφάνιση στη διοργάνωση, μέχρι την επόμενη. Οι Έλληνες διεθνείς δεν είχαν να αντιμετωπίσουν μόνο τους αλαζόνες και υπερόπτες Κροάτες, αλλά και την εχθρική διαιτησία. Κατάφεραν, όμως, με πολύ καλή άμυνα, ιδίως στο λιγότερο να επικρατήσουν (19 αποβολές κέρδισαν παρακαλώ οι Κροάτες και οι Έλληνες δέχθηκαν μόνο σε 7 από αυτές γκολ), να φέρουν μια ακόμα διάκριση στην πατρίδα και να επιδιώξουν πλέον να την κάνουν μεγαλύτερη διεκδικώντας ένα μετάλλιο.

Οι Κροάτες, που ήταν φαβορί για το χρυσό μετάλλιο, αλλά βρήκαν το δάσκαλό τους από την ελληνική ομάδα, εκνευρίστηκαν από το αρνητικό αποτέλεσμα με πρώτο τον προπονητή τους Μίχο Μπόμπιτς που αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα για έντονη διαμαρτυρία. Σε επεισόδιο -όταν το σκορ ήταν 12-12- ενεπλάκη ο παίκτης της Εθνικής μας Χρήστος Παπούκας (από τους κορυφαίους στο συγκεκριμένο παιχνίδι) που αντάλλαξε γροθιές με το Νο 2 της Κροατίας Φάτοβιτς (που τον προκάλεσε), αποβλήθηκε χωρίς αντικατάσταση και κόκκινη κάρτα (όπως και ο αντίπαλός του) και χάνει το επόμενο ματς της Εθνικής. Στο φινάλε του αγώνα υπήρξε μια αποβολή με αντικατάσταση από κάθε ομάδα, γι αυτό αγωνιζόταν με δύο παίκτες λιγότερους και οι δυο ομάδες.

Ο Γρηγόρης Καπετανάκης ήταν αυτός που έδωσε τη νίκη στην Εθνική μας με ένα εκπληκτικό σουτ από τα οκτώ μέτρα στο 1.33 πριν από τη λήξη του αγώνα.

Οι Κροάτες συνέχισαν να διαμαρτύρονται και μετά το τέλος του αγώνα πηγαίνοντας προς τη γραμματεία απειλητικά και με κάποιους από τους παίκτες του να κλαίνε, έκαναν ενστάσεις και μετά από πολλή ώρα τα πράγμα ηρέμησαν και το ματς κατοκυρώθηκε επίσημα υπέρ της Εθνικής μας.

Η Ελλάδα είχε 6/13 με παίκτη παραπάνω και 2/2 πέναλτι και η Κροατία 7/19 με παίκτη παραπάνω και 2/2 πέναλτι.

ΔΙΑΘΕΣΟΠΟΥΛΟΣ: "ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΜΕ ΦΑΛΑΓΓΙ ΚΙ ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΗΚΑΝ"

"Τους πήραμε φαλάγγι και δεν μπορούσαν να το πιστέψουν στο τέλος οι Κροάτες (που θεωρούσαν τους εαυτούς τους ανίκητους), γι αυτό κι εκνευρίστηκαν και δημιούργησαν επεισόδια. Εν πάσει περιπτώσει, τέλος καλό όλα καλά για μας. Είναι μια τεράστια επιτυχία, πάμε για το μετάλλιο". Αυτά δήλωσε στην ιστοσελίδα μας ο Πρόεδρος της ΚΟΕ και ντελεγκέι των αγώνων Δημήτρης Διαθεσόπουλος.

ΚΡΟΑΤΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 12-13

Οκτάλεπτα: 3-5, 4-3, 3-3, 2-2.

Σκόρερ:

ΚΡΟΑΤΙΑ: Μπάσιτς 5, Λότζινα 2, Γκάγκουλιτς 2, Μπούριτς 1, Μπούχα 1, Ζόβιτς 1.

ΕΛΛΑΔΑ: Κοπελιάδης 3, Παπούκας 3, Αργυρόπουλος 2, Καπετανάκης 2, Αθυμαρίτης 2, Νικολαϊδης 1.

Διαιτητές: Ματάκε (Ρουμανία), Ζέκελι (Ουγγαρία)

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής