ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Με πρωτιά και απόλυτο νικών η πρόκριση της Εθνικής, 22-3 την Πορτογαλία

  27.09.2015 15:05       1725

Με το απόλυτο των νικών και την πρωτιά στον όμιλό της ολοκλήρωσε τους αγώνες της στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Γυναικών, η οποία είχε εξασφαλίσει από νωρίς την πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης που θα γίνουν τον προσεχή Ιανουάριο στο Βελιγράδι.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα νίκησε πολύ εύκολα και την οικοδέσποινα Πορτογαλία στον σημερινό τελευταίο της αγώνα στη δεύτερη φάση των προκριματικών, στον όμιλο της Λισσαβώνας και πήρε την 1η θέση (με το 6 στα 6 συνολικά και στις δύο φάσεις) και θα μπει στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας (από τα 6) στην κλήρωση που θα γίνει στις 4 Οκτωβρίου στο Βελιγράδι.

Οι άλλες δύο ομάδες που παίρνουν επίσης την πρόκριση από τον όμιλο της Εθνικής είναι η Πορτογαλία και η Κροατία.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 3-22.

Οκτάλεπτα: 1-2, 1-7, 1-6, 0-7.

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΟΡΕΡ: Κούβδου, Τσουκαλά 1, Διαμαντοπούλου Β. 5, Κώτσια 2, Πλευρίτου Μ. 2, Αβαραμίδου 1, Ασημάκη 5, Ρουμπέση 1, Μπενέκου, Μανωλιουδάκη, Πλευρίτου Ελ. 2, Ξενάκη 3, Διαμαντοπούλου Χρ.

Στο άλλο σημερινό παιχνίδι η Κροατία νίκησε 17-4 την Ελβετία.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Τελική):

1. ΕΛΛΑΔΑ 18

2. Πορτογαλία 12

3. Κροατία 6

................................................

4. Ελβετία 0

ΜΟΡΦΕΣΗΣ: "ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΣΤΟΧΩΝ"

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Μορφέσης μας δήλωσε μετά το τέλος των αγώνων: "Παρουσιαστήκαμε σοβαροί και περάσαμε αυτά τα παιχνίδια κάνοντας προπόνηση όλες τις μέρες εν όψει των μελλοντικών στόχων της ομάδας. Η διαφορά των στόχων των άλλων τριών ομάδων του ομίλου σε σχέση με τη δική μας είναι τεράστια".

ΤΑ ΓΚΡΟΥΠ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ

Από τον άλλο όμιλο των προκριματικών προκρίθηκαν οι Γερμανία (1η), Γαλλία (2η), Τουρκία (3η). Έτσι τα επίπεδα δυναμικότητας εν όψει της κλήρωσης διαμορφώνονται ως εξής:

1ο επίπεδο: Ισπανία, Ολλανδία

2ο επίπεδο: Ουγγαρία, Σερβία

3ο επίπεδο: Ιταλία, Ρωσία

4ο επίπεδο: Ελλάδα, Γερμανία

5ο επίπεδο: Πορτογαλία, Γαλλία

6ο επίπεδο: Κροατία, Τουρκία

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής