ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ / ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ & ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Με ρεκόρ ανοίγει η αυλαία στη Ντόχα

  01.02.2024 22:24       3036

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα Υγρού Στίβου ανοίγει αύριο (2/2) την αυλαία του στη Ντόχα, και οι διοργανωτές ανακοίνωσαν στη σημερινή συνέντευξη τύπου ότι έχουν καταρριφτεί ήδη τα ρεκόρ συμμετοχών και χωρών.

Περισσότεροι από 2.600 αθλητές που εκπροσωπούν 201 χώρες θα αγωνιστούν στη πρωτεύουσα του Κατάρ σε 75 συνολικά αγώνες μεταλλίων σε έξι αθλήματα.

Το γεγονός ότι η διοργάνωση….δίνει εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024» προσθέτει επιπλέον ενδιαφέρον από τους αθλητές και τις αθλήτριες που θέλουν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία.

Τέσσερα από τα αθλήματα θα έχουν ρεκόρ συμμετεχόντων χωρών, συμπεριλαμβανομένης της κολύμβησης, και τρία θα δουν αριθμό ρεκόρ διαγωνιζόμενων αθλητών. Μεταξύ των αθλητών είναι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής καλλιτεχνικής κολύμβησης των ΗΠΑ, Μπιλ Μέι, ο  παγκόσμιος πρωταθλητής καταδύσεων Κονσταντίν Ποποβίτσι από τη Ρουμανία, η αρχηγός των παγκόσμιων πρωταθλητών πόλο γυναικών, Σαμπρίν Φαν ντερ Σλοτ  από την Ολλανδία, η Πάμελα Γουέαρ, παγκόσμια πρωταθλήτρια καλλιτεχνικής κολύμβησης και η πρωταθλήτρια κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης, Κάτι Γκράιμς. Είναι αυτοί που βρίσκονταν στοπ πάνελ της συνέντευξης.

Τα έξι αθλήματα θα πραγματοποιηθούν σε τρεις χώρους στη Ντόχα, και πρώτα από όλα στο υπερσύγχρονο Aspire Dome (κολύμβηση, πόλο, καλλιτεχνική κολύμβηση),  το μεγαλύτερο συγκρότημα στον κόσμο για τα αθλήματα του υγρού στίβου.

Το Hamad Aquatic Center (καταδύσεις) και το παλιό λιμάνι της Ντόχα (open water, high diving) θα φιλοξενήσουν επίσης αγώνες που αναμένεται να προσφέρουν θέαμα από τους καλύτερους αθλητές του κόσμου.

Μιλώντας ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου, ο Πρόεδρος της World Aquatics, Χουσεϊν Αλ Μουσαλάμ είπε:

«Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε στη Ντόχα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου. Το Κατάρ έχει αποδείξει ότι είναι εξαιρετικός οικοδεσπότης μεγάλων αθλητικών γεγονότων και είμαστε πολύ σίγουροι ότι οι αθλητές/τριες θα έχουν τις καλύτερες συνθήκες για να αγωνιστούν. Ήδη έχουμε λάβει θετικά σχόλια από αθλητές που είναι ενθουσιασμένοι για την έναρξη των αγώνων. Είναι η πρώτη φορά που αυτή η περιοχή θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου, και είμαστε ενθουσιασμένοι για αυτό και τον ρόλο που μπορεί να παίξει η διοργάνωση στην γενικότερη επέκταση των αθλημάτων μας».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος