ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ / ΛΟΝΔΙΝΟ 2012

Με σημαιοφόρο τον Σπύρο Γιαννιώτη η τελετή λήξης

  13.08.2012 00:46       1321

O σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου ήταν ο Σπύρος Γιαννιώτης. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής μας στην ανοιχτή θάλασσα κατέκτησε την 4η θέση στον τελικό των 10 χλμ. και η τοποθέτησή του ως σημαιοφόρου στο κλείσιμο των Αγώνων θεωρείται ως ένα δείγμα αναγνώρισης της τεράστιας και συγκινητικής προσπάθειας που κατέβαλε ώστε να εκπροσωπήσει επάξια τα ελληνικά χρώματα.

Πρόκειται για μία ακόμα μεγάλη τιμή για τον 32χρονο πρωταθλητή μας, μετά από εκείνη του πρώτου Λαμπαδηδρόμου στην Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας.

Ο Σπύρος Γιαννιώτης ήταν ο πρώτος αθλητής που μπήκε στο Ολυμπιακό στάδιο κρατώντας ψηλά την ελληνική σημαία και πίσω του ακολουθούσαν όλες οι υπόλοιπες αποστολές των χωρών που πήραν μέρος στους Αγώνες και οι οποίες δεν εισήλθαν ξεχωριστά, αλλά όλοι μαζί, θέλοντας να δείξουν την ενότητα μεταξύ των λαών.

Ο Γιαννιώτης δήλωσε στα social media λίγο πριν ζήσει τη μεγάλη αυτή στιγμή: «Είμαι υπερήφανος που θα είμαι σημαιοφόρος στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων! Σας ευχαριστώ που μου δώσατε αυτήν την τιμή!».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής

Στη ΦΩΤΟ ο Γιαννιώτης μπαίνει στο στάδιο με την ελληνική σημαία