ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Με σούπερ Γαλανίδη ο ΠΑΟΚ πέρασε κι απ' τον Πειραιά, 7-2 τον Εθνικό

  07.02.2018 16:23       831

Δεν σταμάτησε ούτε στον Πειραιά η ξέφρενη πορεία των τελευταίων αγωνιστικών για τον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος του Βορρά καθήλωσε τον Εθνικό και πέτυχε μια τεράστια εκτός έδρας νίκη με 7-2, μέσα στο κλειστό κολυμβητήριο "Π. Καπαγέρωφ", στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών.

Με κορυφαίο τον τερματοφύλακά του Κώστα Γαλανίδη, που βέθηκε σε μεγάλη μέρα και κατέβασε ρολά και με επιθετικές λύσεις στα κρίσιμα σημεία του αγώνα, ο ΠΑΟΚ πήρε την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα και έκτη συνολικά (έχει και μια ισοπαλία και συνολικά 19 βαθμούς) και -από εκεί που κινδύνευε- φλερτάρει πλέον για τα καλά με τα πλέι οφ. Ο Εθνικός, με την ήττα του αυτή, κινδυνεύει να χάσει την 3η θέση από τον ΝΟ Χίου, που αγωνίζεται λίγο αργότερα στην έδρα του με τον ΟΦΗ.

Μετά από ένα άκαρπο πρώτο οκτάλεπτο, όπου πρωταγωνίστησαν οι δύο τερματοφύλακες (Τζωρτζάτος και Γαλανίδης), ο ΠΑΟΚ, με άξονα το νέο του μεταγραφικό απόκτημα, τον φουνταριστό του Νίκολα Τομάσεβιτς -που συνέβαλε τα μέγιστα στο να αλλάξει η εικόνα της ομάδας προς το καλύτερο-, αλλά και με όλους τους παίκτες του Πάνου Βέργου σε φόρμα (και κυρίως τον Γαλανίδη που έπιανε τα άπιαστα), πήρε τα ηνία, προηγήθηκε με 6-1 και έφτασε στο τελικό 7-2.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΠΑΟΚ 2-7

Οκτάλεπτα: 0-0, 1-3, 0-2, 1-2.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Φάνης Κουντουδιός): Τζωρτζάτος, Τζώρτζης, Θαλασσινός, Κόχειλας Ν., Χονδροκούκης, Παπαγεωργίου, Παπαδόγκωνας, Καρούντζος, Φώσκολος, Μπεριστιάνος 2, Ξυλούρης, Σκληρός, Πιτούλης, Πρωτοψάλτης, Μπραΐμης.

ΠΑΟΚ (Πάνος Βέργος): Γαλανίδης, Σαρησάββας, Ζάτοβιτς, Προσινικλής Ν. 1, Κουλούρης, Κεχαλάρης, Τσολακούδης 1, Μουρατίδης 1, Παυλίδης, Προσινικλής Π., Τίγκας 2, Τομάσεβιτς 2, Σιορδίλης, Τάτσης, Παπαδόπουλος Γ.

Διαιτητές: Κουρέτας, Μοίραλης

Αλυτάρχης: Χαράλαμπος Τρούλος

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής