ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ (Κ15)

Με σπουδαία ανατροπή, 11-9 η Ελλάδα τη Σερβία και στην οκτάδα!

  11.07.2023 20:47       25984

Όταν «ξύπνησε» το θηρίο, δεν το σταματούσε τίποτα… Η Εθνική μας ομάδα Υδατοσφαίρισης Παίδων (Κ15) θριάμβευσε με μια απίστευτη αλλά γαλανόλευκη ανατροπή 11-9 επί της Σερβίας στο κλείσιμο του Β’ προκριματικού ομίλου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Ποντγκόριτσα (Μαυροβούνιο). Κατέλαβε έτσι τη δεύτερη θέση του ομίλου της, προκρίθηκε στην οκτάδα και πλέον, την Παρασκευή 14 του μηνός (στις 20:00 ώρα Ελλάδας) θα παίξει στον προημιτελικό με την τρίτη ομάδα του Α' ομίλου, που είναι τελικά η Ισπανία.

Αυτή τη φορά η Εθνική μας δεν πλήρωσε το (νέο) πολύ κακό της ξεκίνημα. Βρέθηκε να χάνει 5-0 και άμεσα…σήμανε συναγερμός. Η Εθνική μας που σημείωσε ένα τέρμα στα πρώτα 10 λεπτά (με τον Δημήτρη Σάρρο), ανασυντάχθηκε, και άρχισε να σφυροκοπά την αντίπαλη εστία. Μείωσε σταδιακά τη διαφορά, τη ψαλίδισε, έχανε 6-4 στο ημίχρονο αλλά στο τρίτο οκτάλεπτο…έκανε πάρτι. Με τέσσερα σερί τέρματα, τα τρία από τον τοπ σκόρερ της ομάδας στο παιχνίδι, Ηλία Αγγελόπουλο, όχι μόνο ισοφάρισε αλλά πήρε και αέρα δυο τερμάτων (8-6). Η εικόνα είχε αλλάξει ριζικά, δεν θύμιζε σε τίποτα το ξεκίνημα. Η Σερβία βέβαια (πατροπαράδοτο αυτό), δεν άφησε το ματς, το αντίθετο, είχε το δικό της σερί 3-0 και πέρασε πάλι μπροστά 9-8. Τα παιδιά μας όμως δεν είχαν διάθεση να χάσουν: 9-9 και πάλι ο Αγγελόπουλος, 10-9 ο Σάρρος, 11-9 ο Λαμπάτος…the game is over!

Δείτε τη δραματική όσο και θριαμβευτική εξέλιξη του αγώνα ΕΔΩ.

 ΕΛΛΑΔΑ-ΣΕΡΒΙΑ 11-9

Τα οκτάλεπτα:  1-5, 3-1, 4-0, 3-3

ΕΛΛΑΔΑ(Φώντας Λεμπέσης): Μπερδές, Αγγελόπουλος 4, Κρεμανταλάς, Ζουζούνης, Λεωνιδάκης, Λαμπάτος 2, Χατζής 2, Μαρσέλλος, Πατσιλινάκος, Ράπτης, Σάρρος 3, Καρατζάς, Πιμπλής.

ΣΕΡΒΙΑ: Νέσκοβιτς 3, Βασίλιεβιτς 2, Ραχπέιμα 2, Ουρόσεβιτς 1, Παύλοβιτς 1.

Διαιτητές: Έρτσε (Ουγγαρία), Καρμινιάνι (Ιταλία)

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ Β’ ΟΜΙΛΟΥ

  1. Κροατία 9 βαθμοί
  2. ΕΛΛΑΔΑ 6
  3. Σερβία 3
  4. Τουρκία 0

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος