ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / Γιώργος Μορφέσης

«Με συγκρατημένη αισιοδοξία και πίστη»

  09.03.2012 14:46       975

Πριν από λίγη ώρα ανακοινώθηκαν οι κλήσεις της εθνικής ομάδας πόλο των γυναικών, με τα ονόματα των αθλητριών να είναι λίγο-πολύ αναμενόμενα. Από αυτά τα 23 όμως, μόνο οι 13 κοπέλες αναμένεται να βρίσκονται στην Ιταλία για το προολυμπιακό της Τεργέστης.

Τη Δευτέρα έχει προγραμματισθεί η πρώτη προπόνηση της εθνικής και ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Μορφέσης (ΦΩΤΟ) μιλάει για την συνέχεια της ομάδας: «Τις δύο πρώτες εβδομάδες θα κάνουμε προετοιμασία στην Ελλάδα και μετά θα συμμετάσχουμε στο τουρνουά του Κίρισι στην Ρωσία. Η τελευταία προπαρασκευή θα είναι την 4η εβδομάδα με τις ΗΠΑ, τις οποίες θα φιλοξενήσουμε στη χώρα μας. Σε αυτή την περίοδο θέλουμε να δουλέψουμε αρκετά στην αμυντική λειτουργία της ομάδας, όπως και στον παίκτη παραπάνω και λιγότερο που μπορούν να κρίνουν τα μεγάλα παιχνίδια».

Επίσης για τα θετικά στοιχεία της εθνικής είπε: «Αν κι εφόσον αυτή η ομάδα αγωνισθεί σύμφωνα με τις δυνατότητές της και περιορίσει τα λάθη μπορεί να κερδίσει οποιοδήποτε αντίπαλο. Μετά το τουρνουά στο Λος Αλαμίτος, η ομάδα έχει αφυπνισθεί. Μπορεί τα αποτελέσματα να μην μας ενδιέφεραν ιδιαίτερα αλλά έχουμε επικεντρώσει σε άλλα σημεία του παιχνιδιού μας, τα οποία θα κοιτάξουμε να βελτιώσουμε στο επόμενο διάστημα».

Στα λόγια του ο τεχνικός αναφέρθηκε και στο προολυμπιακό τουρνουά: «Δεν είναι καλό για την ομάδα ότι κληρώθηκε σε εύκολο όμιλο, διότι θα είναι δύσκολο το χιαστί παιχνίδι, το οποίο θα κρίνει την πρόκριση. Πάντως το σύστημα αυτό το θεωρώ άδικο για μας. Πρώτον, γιατί είμαστε παγκόσμιοι πρωταθλητές και δεύτερον γιατί στα προηγούμενα προολυμπιακά ο πρώτος κάθε ομίλου προκρινόταν απευθείας, κάτι που δεν ισχύει φέτος. Η ομάδα θα έχει συγκρατημένη αισιοδοξία και πίστη πως θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να εξασφαλίσουμε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Νίκος Χαραλαμπόπουλος