ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΓΥΝΑΙΚΩΝ/ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ

Με τέσσερις ομάδες η Ελλάδα στη φάση των ομίλων

  24.09.2023 18:24       1362

Ο Εθνικός Gold Force, ο ΝΟ Βουλιαγμένης και ο «πρωτάρης» στην Ευρώπη Άλιμος ΝΑΣ Betsson, προκρίθηκαν στη φάση των ομίλων του Champions League στην υδατοσφαίριση γυναικών. Εκεί θα συναντήσουν τον πρωταθλητή Ολυμπιακό που έχει προκριθεί απευθείας όπως και η Σαμπαντέλ (πρωταθλήτρια Ισπανίας και κάτοχος του Champions League), Οριζόντε Κατάνια (πρωταθλήτρια Ιταλίας) και Εγκερ (πρωταθλήτρια Ουγγαρίας).

Θα δημιουργηθούν πλέον τέσσερις όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 7 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 23 Μαρτίου 2024. Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στους ομίλους: 1η: 7 Οκτωβρίου 2023, 2η: 21 Οκτωβρίου 2023, 3η: 4 Νοεμβρίου 2023, 4η: 25 Νοεμβρίου 2023, 5η: 9 Μαρτίου 2024, 6η: 23 Μαρτίου 2023.

Το Final-4 έχει προγραμματισθεί να διεξαχθεί το διήμερο 20-21 Απριλίου.

Αναλυτικά οι ομάδες που προκρίθηκαν από τους προκριματικούς ομίλους, είναι:

Α' Όμιλος (Βουδαπέστη): Ουίπεστ (Ουγγαρία), Άλιμος ΝΑΣ Betsson (Ελλάδα), Φερεντσβάρος (Ουγγαρία).

Β' Όμιλος (Μιλούζ): Μιλούζ (Γαλλία), Εθνικός Gold Force (Ελλάδα), Μεντιτερανί (Ισπανία)

Γ' Όμιλος (Ματαρό): Ματαρό (Ισπανία), ΝΟ Βουλιαγμένης (Ελλάδα), Τεράσα (Ισπανία).

Δ' Όμιλος (Ρώμη): Σαντ Αντρέου (Ισπανία), Ρόμα (Ιταλία), Ντουναουισβάρος (Ουγγαρία).

Ο ΑΝΟ Γλυφάδας που κατέλαβε την 4η θέση στον Α’ όμιλο θα συνεχίσει στο Euro Cup. Μαζί του και οι Σπαντάου Βερολίνου (Γερμανία), Τεργέστη (Ιταλία), Πάντοβα (Ιταλία), Βαζούτας (Ουγγαρία), Ντε Ζάαν (Ολλανδία), Λιλ (Γαλλία), Νανσί (Γαλλία).

Οι οκτώ ομάδες θα κληρωθούν σε δύο ομίλους των τεσσάρων ομάδων, με τις δύο πρώτες ανά όμιλο να συνεχίζουν στο Final Four.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος