ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Stoiximan ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / FINAL-4 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Με την πρώτη στο θρόνο ο Εθνικός GoldForce, 13-11 τον Ολυμπιακό στα πέναλτι (9-9 στη κανονική διάρκεια ο τελικός)

  11.05.2024 17:17       1027

Ο πρωτάρης σε τελικούς Εθνικός GoldForce, έγραψε ιστορία σήμερα στο κολυμβητήριο του Λαιμού στη Βουλιαγμένη. Κατέκτησε το τρόπαιο, νικώντας στα πέναλτι τον πολυνίκη του θεσμού Ολυμπιακό με 13-11, και ενώ η συγκλονιστική αναμέτρηση είχε ολοκληρωθεί στη κανονική του διάρκεια με 9-9.

Ήταν η αρχηγός, η τερματοφύλακας του Εθνικού GoldForce Ελένη Σωτηρέλη αυτή που ισοφάρισε (!) στα 00:24 και οδήγησε τον 7ο τελικό της ιστορίας στα πέναλτι. Εκεί η Σωτηρέλη και πάλι πρωταγωνίστησε: απέκρουσε την εκτέλεση της Νικόλ Ελευθεριάδου, οι συμπαίκτριές της αποδείχθηκαν απόλυτα εύστοχες, η Ελένη Ξενάκη βρήκε δοκάρι, και όλα τέλειωσαν. Ο Εθνικός GoldForce που διανύει φέτος τα 101 του χρόνια, έγινε η τρίτη ομάδα που κατακτά το Κύπελλο, μετά τα 5 του Ολυμπιακού και το ένα του ΝΟ Βουλιαγμένης το 2019.

Ο –τελικά τροπαιούχος- σε ένα τελικό διαφήμιση του αθλήματος, παίζοντας καταπληκτικά σε όλη τη διάρκεια σε άμυνα και επίθεση, ήταν συνεχώς μπροστά στο σκορ ή τουλάχιστον στην ισοπαλία. Η Ιωάννα Χυδηριώτη στα 4:10 από τη λήξη έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό 8-7, και η Αριάδνη Καραμπέτσου ισοφάρισε στα 2:27. Νέο «ερυθρόλευκο» προβάδισμα στα 2:27 για το 9-8 για να «μιλήσει» στο τέλος η Σωτηρέλη που είχε πάρει την εντολή από τον Στέφανο Λέανδρο (πρώτος τελικός και πρώτο κύπελλο και για αυτόν) να προωθηθεί στην επίθεση της ομάδας της. Ο Ολυμπιακός είχε τη τελευταία επίθεση αλλά δεν σκόραρε.

Αναλυτικά η διαδικασία των πέναλτι:

Καραμπέτσου 9-10

Ελευθεριάδου, απέκρουσε η Σωτηρέλη

Μιχαϊλοβιτς 9-11

Τριχά 10-11

Νίνου 10-12

Σιούτη 11-12

Τέρνερ 11-13

Ξενάκη, δοκάρι.

Δείτε την εξέλιξη του δραματικού τελικού, ΕΔΩ.

Η Αριάδνη Καραμπέτσου ανδείχθηκε πρώτη σκόρερ της διοργάνωσης με 10 τέρματα και η Ελένη Σωτηρέλη πολυτιμότερη παίκτρια. 

Τον τελικό παρακολούθησαν, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Κυριάκος Γιαννόπουλος, ο Α’ Αντιπρόεδρος Γιώργος Αφρουδάκης, ο Γενικός Γραμματέας Στέφανος Αυγουλέας, τα μέλη του δ.σ. Εύη Μωραϊτίδου, Άννα Μαρκοπούλου και Νίκος Φιλλόπουλος, η πρόεδρος της ΕΣΟΑ Βούλα Κοζομπόλη, οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί Θοδωρής Βλάχος και Αλεξία Καμμένου κ.α.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ GOLDFORCE 11-13 (κ.α. 9-9, πεν.2-4)

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 1-1, 3-3, 3-2 και 2-4 στα πέναλτι

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Κραβαρίτης): Σταματοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 3, Χυδηριώτη 2, Ελευθεριάδου 1, Τριχά 1, Ξενάκη 1, Σιούτη 2, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Σάντα, Βασιλική Πλευρίτου, Τζωρτζακάκη, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Νίγκρο, Δρακωτού, Χριστοδούλου.

ΕΘΝΙΚΟΣ GOLDFORCE (Στέφανος Λέανδρος): Σωτηρέλη 1, Καραμπέτσου 4, Οικονόμου, Τέρνερ 2, Μπέτα, Νίνου Ειρ. 4, Χατζηκυριακάκη, Μπενέκου Άλκ., Μιχαϊλοβιτς 1, Κανετίδου, Μπενέκου Ιόλ., Τορνάρου Σ.1, Μαυρωτά Λ., Κατσιμπρή, Κλαψιανού.

Διαιτητές: Μπιράκης, Σπανούδης

Αλυτάρχης: Φίλιππος Κούκιος

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος